• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U fudbalu jedno, u rukometu drugo: Klubovi protiv odluke Saveza!

Autor mondo.rs

Najbolji klubovi Srbije neće proširenje najjačeg domaćeg takmičenja.

 U fudbalu jedno, u rukometu drugo: Klubovi protiv odluke Saveza! Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Skupština rukometne Arkus lige trajala je četiri i po sata i prema saznanjima "maxbetsport.rs" bila je mučna i teška. Jednostvno, srpski rukomet poslednjih godina ne može bez bure, svađa i podela.

Najvažnija odluka je da su klubovi rekli da ne žele proširenje lige sa 14 na 16 klubova, jer jednostavno u državi ne postoji kvalitet za glomaznu ligu. Kao primer je naveden daleko bogatiji i kvalitetniji šampionat Mađarske u kojem takođe neće biti proširenja najjačeg takmičenja, kao ni u ostalim najboljih ligama na Starom kontinentu.

Možda će vas zanimati

Maratonska Skupština Arkus lige okončana je glasanjem, kada se devet klubova izjasnilo da je protiv proširenja i odluke Rukometnog saveza Srbije, dok su tri kluba bila suzdržana, a dva za veću ligu. Predsednik Upravnog odbora Arkus lige, Milan Đukić "izjurio" je sa sednice pod pretnjom da će da podnese ostavku ukoliko se ne održi glasanje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 13 od 14 klubova. Novi Pazar se izjasnio mejlom, jer su zbog smrtnog slučaja u klubu bili sprečeni da dođu u Beograd.

RSS je bez konsultacija sa klubovima ranije usvojio predlog o proširenju. To je dovelo do neprijatne rasprave pojedinih predstavnika klubova sa predsednikom Saveza Božidarom Đurkovićem.

Sledeći korak Arkus lige je da izvrši pritisak na Upravni odbor RSS i da se poništi odluka o proširenju lige. Ukoliko ne uspeju u toj nameri, jedine rukometne aktivnosti koje nas očekuju su baraž utakmice za proširenje, a u njima će učestvovati klubovi koji uplate 400.000 dinara.
Rukometna liga Srbije je prekinuta i poništena!

Ovakav stav i razmišljanje doveli su do niza logičnih pitanja, među kojima se nameće činjenica da će se rukomet, ipak, igrati, a da je liga prekinuta i poništena zbog korona virusa i da nećemo imati ni plej-of ni plej-aut. Kako je moguće da se igraju utakmice u baražu, čiji sistem takmičenja nije definisan i postoji mogućnost da broj prijavljenih klubova bude daleko veći, a da se na igra ostatak šampionata.

Kao i uvek, luda kuća u srpskom rukometu...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC