• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijesti nisu ohrabrujuće: Oglasili se ljekari o Zanardijevom stanju

Autor Mirjana Šegan

Bolnica u Sijeni, u koju je smješten teško povrijeđeni bivši vozač Formule 1, saopštila da je on i dalje životno ugrožen i da do daljeg ostaje u vještačkoj komi

 Aleks-Zanardi-saobracajna-nesreca-komatozno-stanje-zivotno-ugrozen Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

Italijanski vozač Aleks Zanardi ostaće u izazvanoj komi najmanje do sljedeće nedjelje, saopštila je uprava bolnice u Sijeni, nakon što je bivši vozač Formule 1 doživeo tešku nesreću u petak u Italiji, kada ga je udario kamion.

Navedeno je da je Zanardi u veoma teškom, ali stabilnom stanju, posle četvrte noći provedene na intenzivnoj njezi, nakon operacije.

"Pacijent ostaje na sedativima, intubiran, na respiratoru. Da li će pacijentu biti smanjeni lijekovi za održavanje u vještačkoj komi, kako bi se procijenilo njegovo neurološko stanje, biće razmatrano od sljedeće nedjelje", navedeno je u saopštenju bolnice.

Možda će vas zanimati

Zanardi je zadobio ozbiljne povrede glave nakon što je u petak tokom trke na ručnim biciklima u Pjenci u Toskani udario u kamion. Hitno je prebačen u bolnicu u Sijeni gde je operisan, a lekari su upozorili na moguće oštećenje mozga.

Đuzepe Oliveri, neurohirurg bolnice u Sijeni koji je operisao vozača, naveo je tada da je on u izuzetno teškom stanju i da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze.

"Pacijent je životno ugrožen, a u takvim situacijama poboljšanja mogu biti vrlo mala tokom vremena, a pogoršanja se mogu desiti iznenada", naveo je ljekar.

Zanardiju, koji je nastupao i u šampionatu Formule 1, amputirane su obje noge ispod koljena poslije nesreće u trci u Njemačkoj 2001. godine. To ga nije spriječilo da se bavi sportom, četvorostruki je paraolimpijski šampion u takmičenju na ručnim biciklima i osvajač 12 titula svjetskog prvaka. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC