• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đoković će biti razočaran pred finale": Vilander opet promijenio ploču, njegov kolega je imao pametniji odgovor!

Autor Nebojša Marković

Slijedi meč kojem su se svi nadali prije dvije nedjelje!

 Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-finale-Rolan-Garos-2020.-najava-Mats-Vilander-i-Aleks-Koreca-ko-osvaja Izvor: Guliver/Getty images/Brendon Thorne, Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Guliver/Getty Images/Julian Finney

Spremite se za nedjelju, čekaće nas dugo poslijepodne!

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće finale Rolan Garosa u njihovom prvom susretu na tom turniru poslije pet godina. Svi očekuju istorijski meč!

Možda će vas zanimati

Dvojica tenisera su navikli ljubitelje tenisa na spektakle u finalima grend slemova i takve su priređivali na sva četiri najveća turnira.

Pred nedjeljni meč, za "Eurosport" su govorili bivši teniseri, a danas analitičari Mats Vilander i Aleks Koreča.

U Srbiji omraženi Vilander ponovo je promijenio svoje mišljenje o očekivanjima pred finale, a sve to nakon Đokovićeve pobjede protiv Stefanosa Cicipasa u pet setova.

"Novak Đoković će ovim biti razočaran. Mogao je da završi meč za tri seta i nije to uradio. Meč kao ovaj bi mogao da dodatno oteža Novaku u finalu", kaže Šveđanin i nastavlja.

"Mislio sam da bi početak finala bio takav da bi Rafa morao da napravi dobar start. Ali poslije ovog meča, možda je Novak taj koji će morati da napravi odličan start jer će više osjećati meč protiv Cicipasa. Mislim da će Rafa, vidjevši Novaka da gubi dva seta, imati dodatni razlog da ide do svojih granica prije nego što dozvoli da izgubi u nedjelju", rekao je Vilander.

Ipak, Aleks Koreča je imao daleko smisleniji odgovor u ovoj priči. I on je govorio za "Eurosport" o finalu koje nas čeka.

"Za mene je ovo finale iz snova, broj jedan protiv broja dva na svijetu. Obojica jure Rodžera Federera. Rafa igra za 13. titulu ovdje, Novak traži 18. grend slem. Ovo je perfektan scenario", počeo je Španac.

"Činjenica da je Novakov meč trajao duže nego što je očekivao bi moglo da mu da snagu i ritam. Da pobijedite Rafu, morate da idete preko svojih limita i ako dugo niste osjetili limit, onda može da bude teško. Ne mislim da će polufinale mnogo uticati. Novak je svjež i spreman za borbu. Zna da igra protiv najboljeg u istoriji na šljaci i da je to vjerovatno najveći izazov u ovom sportu."

Koreča još jednom naglašava važnost ovog susreta.

"Obojica znaju da je ovo nevjerovatan trenutak za pravljenje istorije. Mislim da će biti nervozniji meč jer obojica znaju da igraju za nešto posebno. Ne igraju samo još jedan meč, već igraju za istoriju. Mislim da ćemo u nedjelju vidjeti nešto nevjerovatno", zaključio je Aleks Koreča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC