• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak korača ka večnosti: Ne igra samo za grend slem, već i za istoriju

Autor Pavle Knežević

Na ove sve načine će Novak ući u istoriju ako bude slavio protiv Nadala

 Novak-Djokovic-Rolan-Garos-finale-istorija-tenis-rekordi-ATP-Rafael-Nadal Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena, Christophe Ena/AP

Najbolji teniser sveta i najbolji sportista Srbije svih vremena plasirao se u svoje peto finale Rolan Garosa, protiv Rafaela Nadala.

Đoković je pobedio hrabrog Stefanosa Cicipasa u pet setova i zakazao "klasik" sa Nadalom. Tu ga osim grend slem trofeja čeka još nekoliko načina da uđe u besmrtnost i tenisku istoriju.

Možda će vas zanimati

Krenimo redom.

Đoković je trijumfom nad Cicipasom 6:3, 6:2, 4:6, 5:7, 6:1 došao u priliku da se bori za svoj 18. grend slem trofej. Pored toga, Srbin je ovim trijumfom osvojio 480 poena na ATP listi, što znači da će do kraja godine sigurno ostati prvi teniser sveta!

To će Đokoviću biti šesti put da godinu završava na prvom mestu, po čemu će se izjednačiti sa Pitom Samprasom! Dalje, Novak će se tako približiti Rodžeru Federeru na prvom mestu po broju nedelja provedenim na čelu. Švajcarac ima 310 nedelja na vrhu, a Đoković 289.

Dalje, ako bi Novak slavio u nedelju, postaće tek drugi igrač u "open" eri koji je svaki grend slem osvajao dva puta. Prethodno je to uradio Rod Lejver 1969. godine (ali i 1962, kad je tenis bio poluamaterski).

Naravno, obojica finalista će popraviti brojke u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa! Oni su do sada odigrali 55 puta jedan protiv drugog, a Novak vodi 29:26. U finalima Srbin vodi 15:11, u grend slem finalima Španac 9:6.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC