• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović za MONDO o novoj sezoni GP "Jazavac"

Autori mondo.ba Autori Milica Kulić

Gradsko pozorište "Jazavac" za sezonu 2014/2015 spremilo je novi repertoar, nekoliko gostovanja, bogat program na večernjoj i dječijoj Juhu sceni, a u toku su pripreme za predstavu “Autobiografija”.

Šta ćemo gledati ove jeseni u “Jazavcu” čitaocima MONDO portala otkrio je banjalučki glumac Ljubiša Savanović.

U Gradskom pozorištu “Jazavac” počele su probe za novu predstavu "Autobiografija" rađenoj po tekstu Branislava Nušića, a u adaptaciji i režiji Ane Đorđević. Otkrijte nam detalje o predstavi.

“Riječ je o prvoj premijeri GP 'Jazavac' u ovoj sezoni. Premijerom ove predstave 21. oktobra biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca 'Zaplet 06'. Predstava je rađena po proznom djelu Branislava Nušića, a koje je adaptirala i dramatizovala Ana Đorđević, koja će i režirati predstavu. Komad opisuje razvoj mladog čovjeka od rođenja do ženidbe, a Nušić je govorio da toliko i traje životni vijek jednog muškarca”

Sa srpskom rediteljkom Anom Đorđević ste i ranije sarađivali. Kakvi su utisci?

“Ana Đorđević je jedan od vodećih reditelja svoje generacije u Srbiji. Moja prva saradnja sa njom bila je na predstavi NPRS 'Radnička hronika', a neki od glumaca koji igraju u 'Autobiografiji' su radili sa njom na predstavi 'Četrnaesta'. Ana je režirala u Gradskom pozorištu Jazavac predstavu 'Tajni dnevnik Adriana Mola', a radila je i u Dječijem pozorištu RS, tako da je njen rad dobro poznat našoj publici koju je navikla na dobre i kvalitetne predstave. Ana je reditelj modernog senzibiliteta koji se ne boji izazova, veliki je kreativac, ali istovremeno je jedna od od najobrazovanijih mladih rediteljki koje neprestano rade na sebi, što možete da vidite u njenim predstavama.

Koga ćemo gledati u “Autobiografiji”?

“U glumačkoj podjeli napravili smo interesantan miks. Uloge tumače dvoje studenata prve generacije Akademije umjetnosti u Banjaluci: Miljka Brđanin i Aleksandar Blanić. Pored njih, tu su i dvoje studenata iz klase koja je poslednja diplomirala: Smiljana Marinković i Danilo Kerkez. Biće interesantno vidjeti ih zajedno na sceni. Osim njih, u autorskoj ekipi su Vladana Trnić scenograf i kostimograf ove predstave, lektor Milorad Telebak i banjalučka grupa Sopot, koja radi autorsku muziku i to treći put za predstave Ane Đorđević. Asistent reditelja je Dragana Đedović, student druge godine režije na AUBL"

Predstava će imati premijeru na Međunarodnom festivalu mladog glumca 'Zaplet 06'. Kakve još sadržaje publika može da očekuje na ovogodišnjem festivalu koji je svake godine dobro posjećen?

"Zaplet 06 će biti održan od 21. do 27. oktobra u Gradskom pozorištu Jazavac dok će jedna od predstava biti odigrana i u Narodnom pozorištu RS. Potrudili smo se da i ove godine Banjalučanima predstavimo najbolja ostvarenja mladih glumaca iz regiona i okruženja. Pored predstava, za zatvaranje smo spremili zanimljiv muzičko-scenski događaj, a publika će naredne sedmice biti upoznata sa kompletnim programom i propratnim dešavanjima"

I dalje radi Studio glume

Ove sezone nastavljamo sa radom u Studiju Jazavac koji ima oko stotinjak članova. Pored toga, ove sezone smo obogatili sadržaj i ponudu za djecu i uveli Studio pjevanja koji vodi naša sugrađanka Ines Popović.

GP Jazavac je poznato i po Dječijoj JUHU sceni. Da li će mališane i ove sezone obradovati nove predstave?

“Za najmlađe smo spremili komad 'Vesela šuma' u režiji Aleksandre Spasojević, koja je prošle godine napravila odličnu predstavu ‘Put po svijetu na trotinetu’, a tu predstavu ćemo odigrati i tokom novogodišnjih praznika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop