• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anja Ilić: "Mrešćenje šarana" životna priča

Autor mondo.ba

Publiku koja dođe da pogleda novu predstavu na sceni očekuje jedna uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosječnog čovjeka utiču rat, smjene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije.

 Anja Ilić: "Mrešćenje šarana" životna priča  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ovim riječima talentovana glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Anja Ilić najavljuje novi komad "Mrešćenje šarana" koji se stvara u kreativnoj radionici nacionalnog teatra sa velikim rediteljem Egonom Savinom na čelu, piše Glas Srpske.

Svoje rediteljske poteze utkaće u veoma duhovito djelo jednog od najznačajnijih srpskih dramskih pisaca Aleksandra Popovića.

Svi oni koji se svaki put raduju novom komadu na repertoaru Narodnog pozorišta RS imaće priliku da u petak, 18. oktobra, na velikoj sceni premijerno pogledaju ovu predstavu.

"Za tekst je karakterističan jezik kojim je pisao Aleksandar Popović. Fascinantno je njegovo poznavanje i razumijevanje likova i vremena o kojem je pisao", kazala je Ilićeva.

Cilj je, kako je rekla, da kroz ovu predstavu publika prepozna situacije i likove iz stvarnog života.

Glumačka ekipa

Osim Anje Ilić u predstavi igra i Željko Stjepanović, koji tumači naslovnu mušku ulogu. Reditelj je povjerenje da likove ožive na sceni ukazao i Borisu Šaviji, Aleksandru Stojkoviću, Zlatanu Vidoviću, Nikolini Jelisavac, Branku Jankoviću, Sandri Ljubojević i Ognjenu Kopuzu. Sa starijim kolegama na sceni će se pojaviti Rok Radiša i Bojan Kolopić.

"Voljela bih da gledajući "Mrešćenje šarana" kažu: "Pa tako je zaista u životu" ili "I ja poznajem istog ovakvog čovjeka". Ako u toj namjeri uspijemo, onda možemo kazati da imamo dobru i važnu predstavu", objasnila je glumica.

Ilićeva, koja je svoje glumačke kreacije pokazala u "Ukroćenoj goropadi", "Narodnom poslaniku", "Pravednicima" i mnogim pozorišnim ostvarenjima nacionalnog teatra, smatra da je nezahvalno prije premijere pričati o ulozi.

"Mogu samo da kažem da mi je reditelj povjerio predivnu ulogu. Mnogo toga sam naučila gradeći ovaj lik, a poslije premijere publika treba da bude ta koja će dati komentar i utisak o ulogama i predstavi", dodala je ona.

Rad sa Egonom Savinom opisala je kao predivno iskustvo.

"Egon je zaista veliki reditelj, prvenstveno zbog odnosa prema glumcima. Divno je raditi sa nekim ko tako dobro poznaje pozorište, ko ima stav o svemu što radi, ko ima izgrađen ukus koji je vrlo prefinjen i umjetnički", istakla je glumica.

Ovaj komad, kako kaže, podsjetio je na studentske dane i oživio sjećanja na Akademiju umjetnosti u Banjaluci, kada je otkrivala koliko je truda i posvećenosti potrebno da bi se do kraja predali glumi.

Ostatak kreativnog tima iza scene čine asistent režije Belinda Božičković, za scenografiju je zadužen Egon Savin, a za tehničku realizaciju Dragana Purković-Macan. Rad na kostimografiji povjeren je Jeleni Stokuća, a njen asistent je Jelena Vidović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop