• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeba za MONDO: Ispao je bolji tim!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Kapiten tuzlanske Slobode Zajko Zeba naglasio za naš portal iz Jerusalima da je u dvomeču sa Beitarom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisana kvalitetnija ekipa.

  Sloboda je eliminisana na startu kvalifikacija iz Lige Evrope i to poslije "sumnjivog" jedanaesterca u Jerusalimu - 1:0 (0:0)!

Poslije 0:0 na zeničkom "Bilinom polju", izraelski tim nije bio bolji rival u revanšu na svom stadionu "Tedi" iako je bio žestoko bodren armijom svojih navijača.

Izabranici Husrefa Musemića stvorili su u četvrtak uveče mnogo više zrelijih šansi za golove, ali, odluka sudije iz Ukrajine Oleksandra Derda "prelomila" je susret i pogurala Beitar u narednu rundu.

"Šta da kažem, ispala je bolja ekipa", bio je prvi komentar Zebe u izjavi za MONDO iz Jerusalima.

"Stvarno smo dobro odigrali, Beitar nije stvorio nijednu ozbiljnu šansu pred našim golom. Po meni ovo je bila prava nepravda, ali tako je to, moramo podići glave gore. Pokazali smo da možemo igrati protiv favorizovanih rivala", dodao je kapiten Slobode.

Na pitanje, da li je penal postojao, Zeba je rekao da je poslije meča gledao snimak i uvjeren je da je sudija prestrogo pokazao na bijelu tačku.

"Gledao sam i mislim da penal nije postojao. Dobio sam mnogo poruka od ljudi koji se slažu da je odluka smiješna. I poslije sa desetoricom smo bili bolji, šteta što barem nije jedna lopta ušla u njihovu mrežu iz nekoliko šansi u finišu".

Prema njegovim riječima, tuzlanski tim treba da bude ponosan bez obzira na eliminaciju.

"Treba da budemo ponosni, nismo obrukali Slobodu, ni Tuzlu, niti Bosnu i Hercegovinu. Šteta što nismo prošli, ali valja nam dalje. Ovo je bila dobra škola za mlađe igrače", zaključio je kapiten ekipe sa "Tušnja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC