• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea serijom 20:0 riješila duel s Krkom

Autor mondo.ba

Odlična prva, očajna druga, fenomenalna treća, rutinska četvrta četvrtina Aleksandrovčana, za trijumf protiv Krke 85:72 (25:18, 13:20, 27:10, 20:24).

Duel 23. kola ABA lige između Igokee i Krke ekipe su dočekale u različitom raspoloženju, ali su rasterećni domaćini na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa.

Uvodni minuti treće četvrtine, u kojima su "igosi" napravili sjajnu seriju 20:0, prelomili su meč.

IGOKEA - KRKA 85:72 (25:18, 13:20, 27:10, 20:24).

Aleksandrovčani su još ranije izborili opstanak u regionalnom takmičenju i do kraja regularnog dijela sezone žele da izbore što bolji plasman, dok su Slovenci u opasnoj zoni i do kraja će se boriti za opstanak na Jadranu.

Đorđe Milošević bio je izuzetno raspoložen u prvoj četvrtini, u kojoj je postigao devet poena. Tim Dragana Bajića za deset minuta napravio je prednost od sedam poena (25:18), koja se do pauze potpuno istopila, pa se na odmor otišlo s rezultatskim egalom.

Imali su domaći košarkaši u prvom kvartalu i dvocifrenu prednost (25:15), ali su gosti boljim finišom uspjeli da izjednače do kraja prvog poluvremena.

Milošević se zaustavio na devet poena iz prve dionice meča, dok je Džejms Robinson ubacio poen manje. S druge strane, Ronald Li Kari postigao je takođe devet poena.

Drugo poluvrijeme počelo je kao iz snova za Igokeu. Domaći košarkaši napravili su veliku seriju 20:0 i praktično već tada odlučili pobjednika. Igra tima iz Slovenije potpuno se raspala, pa skoro pet minuta gosti nisu uspjeli da poentiraju.

UČINAK

IGOKEA: Pašajlić 14, Mićović 6, Talić , Šibalić 3, Robinson 16 (6 sk, 6 as), Pešaković, Milošević 14 (11 sk, 4 as), Albijanić 4, Radivojević 17, Mahkovic 4 (6 sk), Rikić 7.

KRKA: Rebec 14 (7 as), Kari 14, Kastrati 8 (6 sk), Rojc 3, Kužnik, Jukić, Dimec 6, Čebular 5, Ritlop 1, Bunić 4 (6 sk), Eliot, Luković 17.

Razigrao se Vuk Radivojević, koji je nakon nešto slabijeg nastupa u prvih 20 minuta, u trećoj četvrtini ubacio 11 poena, ukupno 17, najviše u redovima "igosa". Ovu dionicu Aleksandrovčani su dobili 27:10, pa im je u odlulujućem kvartalu preostao lakši dio, da rutinski privedu meč kraju, što su na kraju i učinili.

Nisu Slovenci uspjeli da se oporave od šoka koji su doživjeli u prethodnoj četvrtini, pa je Igokea lagano odigrala finiš meča i trijumfovala 85:72.

Šampion BiH pobjedom protiv Krke, 11. ove sezone u ABA ligi, vratio se na šestu poziciju, sa istim brojem bodova kao i Cibona, gdje prema najavama iz Aleksandrovca, žele i da ostanu do kraja sezone.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

JOS JEDNA SJAJNA UTAKMICA IGOKEE KAKVO OTVARANJE DRUGOG POLUVREMENA 20-0 KRKA JE IZGLEDALA KAO RAZBIJENA VOJSKA NEMOCNA I U NAPADU I U ODBRANI IGOKEA NAKON IZBORENOG OPSTANKA U ABA LIGI I OSVOJENOG KUPA BIH PETOG PO REDU DO KRAJA SEZONE U ABA LIGI CILJ PETO MJESTO I NARAVNO NOVA TITULA U BIH LIGI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC