Napravite za pola sata pogaču oko koje će se vaši ukućani "otimati".
"Brza" domaća pogača, isprobajte recept, pravićete je stalno.
Sastojci:
Dve i po velike šolje brašna
Jedna velika šolja punomasnog jogurta
Jedna kafena šoljica ulja
Jedan prašak za pecivo
So (dve kafene kašičice, ili po ukusu)
Priprema:
U dublju činiju prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i so, promešati varjačom. Dodati jogurt ulje i mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena glatka smesa koja se "odvaja" od ivica činije.
(*Ako su vam ruke nežnije... ne bi bilo loše da navučete na ruku kojom ćete mešati neku od onih rukavica za rernu, inače se može desiti da vam izađu žuljevi od varjače.)
U dublji pleh stavite papir za pečenje, rernu zagrejte na 225 stepeni i stavite testo. Pecite dok ne porumeni i ne počne lepo da se odvaja od papira.
Imate neki dobar recept za domaći hleb ili pogaču?