• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da naslijedimo slavne generacije Borca m:tel"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Srednji bek Borca m:tel Srđan Mijatović vjeruje da će crveno-plavi uspjeti da eliminišu litvansku Švijesu u osmini finala Čelendž kupa što bi bila velika stvar za klub, grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

 Srđan Mijatović: Da naslijedimo slavne generacije RK Borac m:tel Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučani su zvanično započeli "operaciju Viljnus".

Trener Mirko Mikić, prije prve takmičarske utakmice sa Slogom u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, nije dozvoljavao igračima ni da pomišljaju o Litvancima, što je donijelo dobar pristup i "plus četiri" 30:26 (14:13) za mirniji put na revanš u Doboj.

"Prva takmičarska utakmica protiv Sloge je bila dosta teška, kao uostalom i svaki početak, ali važno je da smo nastavili pobjedničku seriju od kraja jesenjeg dijela sezone. Dosta nam znači taj početni trijumf za ono što nam sad predstoji, a to su dva evropska meča", rekao je Srđan Mijatović na početku razgovora za naš portal.

Srednji bek Banjalučana je mišljenja da će dvije utakmice sa Švijesom (9. februar u Viljnusu) i sedam dana kasnije u dvorani "Borik" predstavljati pravu rukometnu poslasticu.

"Probali smo da izbacimo Litvance iz glave, ali sigurno smo ih sve vrijeme imali u podsvijesti. Počeli smo sada pripreme za njih, gledali smo njihovu utakmicu u Baltičkoj ligi. Igraju veliki broj mečeva jer se takmiče i u tamošnjem prvenstvu i Čelendž kupu. Najopasniji su im lijevi bek i desno krilo, pa se sad taktički spremamo za njih. Plan je da konkretno rješavamo njihove prolaze i akcije kako bismo znali odgovoriti u svakom trenutku. Po mom mišljenju, Švijesa je ekipa koju Borac mora da izbaci. Svi gledaju u nas i moramo opravdati očekivanja".

S obzirom da su iz Litvanije stizala suprotna mišljenja o njihovoj igri, Mijatović je pojasnio način na koji igra Švijesa, što na tamošnjem jeziku znači Mladost.

"Švijesa igra polako i staloženo, ne žure nigdje, čini mi se da nisu toliko taktički obučeni, ali evidentno njihova igra ima 'i glavu i rep'. Ne gube se, imaju sistem koji poštuju i tako funkcionišu".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Iako je s dosta respekta govorio o protivniku, rukometaš crveno-plavih smatra da je Borac favorit za prolazak u četvrtfinale.

"Borac jeste favorit i na papiru i ovako, ali to ništa ne mora da znači jer to moramo da dokažemo na terenu. Gledali smo njihovu utakmicu u gostima, što može da bude potpuno drugačije od susreta kad igraju kod kuće. Znamo da je dvorana kratka, da kad protivnik promaši trče na 'brzi centar' i to mogu biti dodatni faktori koji bi mogli da utiču na krajnji rezultat. Naravno, ne bismo smjeli da dozvolimo da to poremeti našu igru. Moramo sve da uzmemo u obzir i vjerujem da smo kvalitetniji tim od Švijese".

Ćelić za MONDO: Velika šansa za Borac m:tel

Prema njegovim riječima, uz dobar rezultat u Litvaniji, revanš u Banjaluci će biti pravi praznik rukometa.

"Puna dvorana 'Borik' je već najavljena, a u slučaju našeg pozitivnog rezultata u Viljnusu, bila bila bi još punija. Za mene lično, za Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku ovi mečevi predstavljaju promociju rukometa, sporta i grada. Nadam se da ćemo ostati što duže u ovom takmičenju jer bi to bio veliki uspjeh za sve nas. Da pokažemo da se Borac vraća na stare puteve i da imamo potencijal da naslijedimo slavne generacije banjalučkog kluba", zaključio je Mijatović.

Podsjetimo, crveno-plavi su u bogatoj istoriji osvojili 1976. godine i titulu šampiona Evrope, kao i IHF Kup 1991.

E zato je Borac m:tel "Velikan iz Gospodske"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC