• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel krenuo u odbranu duple krune

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Rukometaši banjalučkog Borca krenuli sa pripremama za drugi dio sezone u kojem je cilj odbrana duple krune u BiH.

 Borac m:tel krenuo u odbranu duple krune Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Trener Igor Rađenović obavio je prozivku kojoj su prisustvovala svi igrači osim Mikića i Jankovića koji su sa reprezentacijom BiH na SP u Kataru, a u petak je odrađen i prvi trening.

Borac m:tel drugi dio sezone počinje utakmicom SEHA lige protiv Vesprema u gostima koja je pomjerena sa 4. na 9. februar, a do 18. februara odigraće još dve utakmice regionalne lige, protiv Tatrana i Vojvodine.

Stručni štab i igrači će međutim formu tempirati za završnicu prvenstva BiH i utakmice Kupa i odbrana ta dva trofeja je osnovni cilj.

"U skladu sa situacijom malo kasnije smo počeli, sedam do deset dana kasnimo, tako da nam dobro dođe tih pet dana što će kasniti utakmica sa Vespremom. Trudićemo se da vrijeme iskoristimo što bolje da dočekamo početak SEHA lige. Sada već moramo da razmišljamo o Ligi BiH i Kupu i od danas počinjemo da se spremamo za to. U SEHA ligi je ostalo ššest utakmica, trudićemo se da odigramo što bolje i da nam to bude uvertira za prvenstvo i Kup BiH“, rekao je za MONDO trener Igor Rađenović.

Ponosni na "zmajeve"

Trener Rađenović zadovoljan je zbog debitantskog nastupa Mikića i Jankovića na SP. "Janković se upisao u maniru kako to inače radi, čim je dobio loptu krenuo je na gol i drago mi je što je upisao svoj prvi nastup i prvi gol na Svjetskom prvenstvu, kao i zbog Mikića koji je takođe nastupio na Svjetskom prvenstvu", rekao je Rađenović.

 Igrači kadar kojim raspolaže nije se mnogo promijenio, ali nije isključeno da ne bude nekih odlazaka do kraja prelaznog roka, a uskoro bi trebalo biti poznato da li Ratko Nikolić i Milan Đukić ostaju u Borcu.

"Došao je golman Jokanović, otišao je Bezbradica. Zasad su ostali tu, ali ne znam da li će biti ponuda za ostale. U tom slučaju svi oni bi mogli da odu jer znamo da im klub duguje plate", jasan je Rađenović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Srđan Trivundža propustiće par treninga zbog povrede, a poslije toga kaže čeka ga pakleni rad.

"Za nas igrače sve je isto. Došli smo pred nove izazove i treninge koje postavlja trener Rađenović . očekujemo jedan težak period, uvijek je za nas januar najzahtjevniji. Ono što očekujem u natsavku sezone je da pružimo što bolje partije u SEHA ligi i da se neki način što bolje pripremimo za osvjananje još jende titule prvaka BiH i Kupa BiH. Mislim da će i ove godine mlađi igrači imati veću ulogu od prethodnih sezone jer smo ove sezone najviše podmladili sastav. Borac se okrenuo podmlađivanju ekipe i sigurno da je to jedan veliki plus sa RK Borac".

Kada se govori o Borcu, neizbježni su i finansijski problemi u kojima se klub nalazi, a uprkos tome igrači iz sezone u sezonu nastavljaju da se bore u dresu Borca.

"Mislim da smo svi kao jedna porodica, osjećamo klub kao dio sebe. Niko nema ni hrabrosti ni motiv ni cilj da okrene leđa klubu i oteža sve ovo i baci u bunar sve ono što smo uradili u proteklom periodu. Najlakše je dići ruke od rukometnog kluba Borac i na neki način ne pojaviti se na pripremama ili d auprava ne dođe na posao. RK Borac je zaslužiod a se ovako ponašamo i da ga pokušamo da vratimo na stare staze slave. Nadam se da će biti razumijevanja ljudi koji mogu da pomognu Borcu, i državnih institucija i sponzora koji mogu da doprinesu stabilizaciji kluba", rekao je Trivundža.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prisutnim igračima na okupljanju obratio se i član Upravnog odbora i bivši igrač, Vladimir Branković i poželio im sreću u nastavku sezone i rekao da uprava radi na tome da se situacija popravi.

"Uhvatili smo pravac na kojem se trebamo kretati, mislim da smo na pravom putu, radimo punom parom, zapostavljamo svoje privatne živote i poslove i firme da bi Borac izveli na pravi put, nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Teško jeste, rekao sam igračima da se strpe, veoma brzo ćemo znati gdje smo i šta smo. Nadamo se dobroj sezoni i duploj kruni sa podmlađenim sastavom, a onda nadam se da se još pojačamo i idemo prema nekim rezultatima, da ne budemo samo posmatrači u SEHA ligi. Igrači su svjesni da uprava radi, pokušavamo naći zajednički jezik sa vlastima i odgovornim institucijama, dosad smo napravili dosta posla, napravili smo neku projekciju na sljedećih 10 godina kako bi izveli Borac iz finansijske krize, sada je loptica na njima da nam odgovore", rekao je za MONDO Branković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC