Kako da očistiš, zategneš, proširiš... cvikere

Autor:

Ne bacajte cvikere čije staklo je izgrebano, spadaju vam ili vas stežu, izgubili ste šraf... Pročitajte i primenite neke od ovih saveta.

0
A- A A+

Krpicu od mikrofibera umočite u pastu za zube (ali ne onu za izbeljivanje) i kružnim pokretima pet minuta prelazite preko izgrebanog stakla. Zatim ih obrišite vaticom koju ste umočili u alkohol. Ukoliko se ogrebotine i dalje vide, ponovite postupak.

Napravite sredstvo za čišćenje stakla od kašičice sode-bikarbone i nekoliko kapi vode. Nakvasite time krpicu od pamuka ili mikrofibera i čistite staklo na cvikerima, ne pritiskajući ga.

Sredstvo za čišćenje možete da napravite i od mešavine vode, alkohola i tečnog sapuna (u jednakim količinama). Sve pormešajte i sipajte u prskalicu. Koristite tako što ćete dobijeno sredstvo prskati na krpicu kojom ćete brisati staklo, ali i okvir, drške.

Izgubili ste onaj mali šraf koji spaja dršku i staklo? Probajte problem da rešite čačkalicom koju ćete gurnuti u rupu za šraf i polomiti je blizu šarki. Ako ostane malo da viri, isturpijajte čačkalicu.

Isti problem možete da rešite i žičicom koja se lako savija - gurnite je na mesto šrafa i savijte na oba kraja, čvrsto i što bliže šarkama. Višak žice isecite kleštima.

Ako vas drške stežu iza uha, potopite ih u vruću vodu (ne ključalu). Ostavite da stoje u vodi nekoliko minuta, kako bi plastika malo omekšala, a potom ih prstima lagano savijte na gore i na spolja.

Ako vam naočare spadaju, uradite isto kao i ako vas žuljaju, samo što ćete u ovom slučaju krajeve drški saviti na dole i na unutra.Ostale vijesti