• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što nema "zmajeva" u Borcu m:tel?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Po prvi put u istoriji "Velikana iz Gospodske" nijedan rukometaš se nije našao na spisku selektora Bosne i Hercegovine Bilala Šumana. "Ako se neko osjeća 'zakinutim', neka svojim igrama natjera selektora da prizna grešku".

 RK Borac bez ijednog reprezentativca BiH Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se 26. oktobra za utakmice protiv Španije i Austrije, ali među njima neće biti NIJEDNOG igrača banjalučkog Borca m:tel, što je prvi slučaj u istoriji.

"Zmajevi" će se spremati na Ilidži za "crvenu furiju", koja će biti domaćin BiH u Valjadolidu 2. novembra s početkom u 20.30 časova u susretu prvog kola Grupe 3 kvalifikacija za "EURO 2018" u Hrvatskoj.

Drugo kolo i meč sa Austrijom na rasporedu je četiri dana kasnije u sarajevskoj "Skenderiji".
Međutim, crveno-plavih među novim "zmajevima" nema ni za lijek, odlučio je novi selektor BiH Bilal Šuman, nasljednik Dragana Markovića na klupi nacionalne selekcije.

Svoj komentar, vrlo umjeren i odmjeren, imao je trener Borca m:tel Ratko Đurković na konferenciji za štampu upriličenoj zbog najave derbija sedmog kola Premijer lige BiH protiv dobojske Sloge (srijeda, 18 h).

"Želio bih kao trener naravno da Borčevi igrači nađu mjesto u reprezentaciji, ali selektor je taj koji odlučuje, pa ne bih to shvatao tragično. Na juniorski kamp selekcije BiH na Vlašiću pozvani su Miloš Nježić, Vladan Đurđević i Dean Šešić i pred njima je sigurno nekakav test. Naravno, žao mi je što nema mojih rukometaša i u seniorskoj selekciji, ali to neka im bude motiv više. Borac je ekipa koja mora da se dokaže i ako bude više ovakvih pobjeda, a idemo ka tome, onda će i selektor (Šuman) sigurno razmišljati ozbiljnije o Borcu. Ne smijemo da kiksamo na nekim utakmicama, moramo da budemo stabilniji i ako tako bude, onda ne sumnjam da će biti poziva. Malo strpljenja, igrači neka budu još uporniji i ukoliko se neko osjeća 'zakinutim' od strane selektora, neka ga svojim igrama natjera da prizna grešku", izjavio je crnogorski stručnjak.

S obzirom na maesteralne partije u posljednje vrijeme na golu Borca m:tel, možda se moglo naći barem jedno mjesto za Damira Efendića, posebno jer je njegov prošlosezonski partner na golu Tibor Ivanišević izborio u Banjaluci status srpskog reprezentativca.

Efendić nije previše želio da komentariše odluke selektora Šumana, ali je naglasio da ima veliku želju da u budućnosti postane golman "zmajeva".

"Imam veliki motiv i želju da igram za reprezentaciju, ali nisam mnogo razmišljao o tome u ovom trenutku. Prvo treba da se na klupskom nivou igra što je moguće bolje, pa će kao posljedica dobrih partija u seriji mečeva, doći i poziv u nacionalni tim. Svaki trener će da primjeti igrača ukoliko on igra dobro u svom klubu. Ne zamaram se mnogo time, najvažnije je da u klubu radim dobro i napredujem, ostalo će doći", rekao je čuvar mreže Banjalučana.

Na pitanje da li je zadovoljan svojim trenutnim partijama i koliki su njegovi krajnji dometi, Efendić je naglasio da uvijek "može bolje".

"Na posljednjih nekoliko utakmica sam 'došao na svoje', ali može bolje. Dobro radimo na trenizima i vjerujem da ću do kraja sezone formu podići na još viši nivo", zaključio je Efendić.

Na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj plasiraće se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam grupa (Osim Španije i Austrije u Grupi 3 sa BiH je još i Finska) i najbolja trećeplasirana ekipa.

Direktan plasman ostvarila je samo Hrvatska kao domaćin turnira, a nadamo se da će se na završnoj smotri naći i Bilalovi "zmajevi".

A među njima i poneki "borčevac".

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

U Borcu nema igraca ni za reprezentaciju R.Srpske

CCCC

Bogu hvala sto je konacno tako!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC