• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte "Antihrista" u Narodnom pozorištu RS

Autor mondo.ba

Kontroverzni film Larsa fon Trira, "Antihrist" biće prikazan u četvrtak, 24. novembra u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

"Antihrist se smatra jednim od najkontraverznijih filmova ikada napravljenih. Međutim, to najmanje govori o filmu, a mnogo više o konzervativnosti svijeta u kome živimo. Većina ljudske populacije je ionako "poluslijepa" i poput krtice obitava u crnim rupama svoje svijesti.

A ako taj polusvijet katkada i odluči da bar na tren napusti svoje komotne, sa devet brava osigurane jame, da bi, naravno pognute glave (kako bi drugačije i moglo nakon toliko vremena provedenog u mraku) prikupili nešto toplotne energije u vidu blistave sunčeve svjetlosti prije nego se ponovo vrate tamo odakle su i izašli, pitam se dakle, da li im taj kratkotrajni boravak na svjetlosti daje za pravo da imaju mišljenje.

Naravno, pravo na mišljenje im niko ne smije uskraćivati, međutim, ono teško može imati ozbiljnije značenje, s obzirom da je rijetko kada potkrijepljeno validnim argumentima. A kako bi i moglo biti, ako se nikada, kako makoprije rekoh, kroz svijet ne kreću visoko uzdignute glave – a kako je jedino moguće kretati se, ako svijet zaista želimo da vidimo", zapisao je dramaturg Slaviša Radan o ovom djelu.

Film se prikazuje na Maloj sceni "Petar Kočić", a ulaz je besplatan.

-
Izvor: YouTube

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop