Mostar: Drugi festival stripa, još veći i bolji!

Autor:

Drugi po redu Mostarski strip vikend biće održan 9. i 10. decembra u Mostaru. U goste stiže 11 uglednih stripadžija, animatora i umjetnika iz regiona i inostranstva!

0
A- A A+

Drugi mostarski strip vikend će biti još veći i bolji od prošlogodišnjeg izdanja, obećavaju organizatori.

Najznačajnija novina na festivalu ove godine je izložba radova polaznika strip radionica udruženja Klub MoStrip.

Kao i prošle godine na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora, već spomenuta izložba radova polaznika radionica (osnovnoškolskih i srednjoškolskih), izložba maketara, nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje manifeatacije, tribine, nagrađivanje najsretnijih posjetilaca i još dosta ostalih zanimljivih stvari.

Kada je o tribinama riječ, posebno se izdvaja ona o Galienu Feriju, idejnom tvorcu Zagora, jednom od najpopularnijih strip junaka kod nas, koju će održati gosti iz Italije.  

Ovu radionicu vodiće Moreno Buratini, glavni urednik i scenarista Zagora u italijanskoj izdavačkoj kući Sergio Bonelli Editore. Osim scenarija i modernizacije Zagorovog lika, gdje je uveo dosta novina i svježine u serijal, radio je za različite fanzine, ali i kao koautor nekoliko knjiga o Zagoru. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na polju scenarija.

Na mostarski festival stripa stižu i Volter Venturi i Joevito Nucio, takođe iz Italije, Branislav Brane Kerac,  Darko Perović i Stevan Subić iz Srbije, Boris Talijančić i Renato Vladimir Renky iz Hrvatske, kao i gosti iz cijele BiH - Midhat Mido Kapetanović (Sarajevo), Milorad Vicanović Maza (Laktaši), Enis Čišić (Sarajevo).

Više informacija potražite na Facebooku.  

Tagovi:

Ostale vijesti