• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspudić: Na ružan način sam odstranjen iz Borca!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Doskorašnji kapiten Borca Boris Raspudić nije krio razočaranje u izjavi za MONDO povodom njegovog odstranjivanja iz banjalučkog kluba zajedno sa Bojanom Puzigaćom, Milošem Đorđevićem, Ivanom Delićem i Borislavom Erićem.

 Boris Raspudić o razlazu sa FK Borac Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Raspudić je poslije decenije na Gradskom stadionu u Banjaluci jedan od najomiljenijih fudbalera među navijačima, koji mu na svakoj utakmici skandiraju i pjevaju pjesme.

...
Izvor: YouTube

A sve to jer se popularni Boka uvijek nesebično davao u crveno-plavom dresu, postigao je gol Makabiju u Haifi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i zajedno sa "Lešinarima" išao na gostovanja kao "obični" navijač, što je kod najvatrenijih pristalica izazvalo vječno divljenje i bezuslovnu podršku.

Međutim, samo nekoliko dana prije posljednje utakmice u polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, Raspudić je praktično dobio otkaz u Borcu iako ima važeći ugovor do 31. decembra.

"Nije to bio nimalo lijep način na koji su to uradili, kako meni, tako i ostalim momcima. Trebalo je da sačekaju kraj polusezone i onda da objave, a ne ovako, baš ružno. Poslije toliko godina igranja u Borcu, gdje sam bio kapiten...Ali, opet poučen iskustvom kako su prošli Maleta (Darko Maletić), Vule (Trivunović), znao sam da ni ja neću ništa bolje proći", rekao je Raspudić našem portalu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Defanzivcu crveno-plavih zaista nisu jasni razlozi zbog kojih se to dogodilo, ali je uvjeren da se razlaz mogao dogoditi mnogo bezbolnije za sve.

"Zašto su to uradili? Zašto su stvorili gnijev javnosti i kreirali negativnu atmosferu oko kluba pred posljednji meč u polusezoni? Nije bilo potrebe za tim. Moglo se to uraditi poslije Širokog Brijega".

LUKENDIĆ: NUDIO SAM RASPUDIĆU DA RADI U OMLADINSKOJ ŠKOLI

Direktor Banjalučana Dejan Lukendić u izjavi za "EuroBlic" je naglasio da je Raspudiću ponudio posao u omladinskoj školi Borca, da se edukuje za trenerski poziv.

"Rekao mi je da ne završava karijeru i da smatra da može još da igra. O njegovoj želji ne odlučujem ja, već sam prenio njegove stavove upravi kluba, tako da je odluka na njima. Mi smo spremni da zbog Raspudićevih zasluga organizujemo utakmicu protiv renomiranog protivnika, onako kako se to radi kad se igrači opraštaju od fudbala".

Sve što je Raspudić želio je da se u posljednjem kolu ove jeseni oprosti od navijača na Gradskom stadionu.

"Ja sam direktora Dejana Lukendića pet puta pitao da li mogu da treniram i da se u posljednjem kolu oprostim od domaće publike, rekao sam mu da ću i sam da treniram ako treba, a on je odgovorio da nema potrebe za tim i da ne moram više dolaziti. Htio sam da se oprostim od navijača, da ja njima uputim aplauz, ali rekao mi je da ne može. Dobio sam napismeno da sam oslobođen svih aktivnosti. To je to, šta da se radi", naglasio je Raspudić i dodao da mu ugovor važi do 31.12, ali da je ovo ustvari bio otkaz.

"Bukvalno su me otjerali par dana pred posljednju utakmicu".

Prema njegovim riječima, poslije utakmica sa Željezničarom razgovarao je sa potpredsjednikom Borca Vicom Zeljkovićem, koji mu je rekao da razmisli o produžetku saradnje.

"Međutim, poslije su me otjerali. Fizički mogu još da igram, vjerovatno više ne za Borac, ali mogu i želim da nastavim karijeru. Imam još ambicije i volje za takmičenjima", zaključio je Raspudić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC