• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lokmić za MONDO: Odlazak na OI - ispunjenje sna!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Jedan od četiri bh. učesnika na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu biće i Emir Lokmić, 21-godišnji skijaš sarajevskog Željezničara, koji je za naš portal govorio o predstojećem nastupu u Južnoj Koreji.

Bosnu i Hercegovinu na 23. Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) predstavljaće četiri skijaša, a jedan od onih koji će putovati u Pjongčang (Južna Koreja) je i Emir Lokmić, 21-godišnji skijaš sarajevskog Željezničara.

On je u razgovoru za naš portal istakao zadovoljstvo plasmanom na ZOI, gdje će pokušati da ostvari što bolje rezultate.

"Samo ispunjenje A olimpijske norme i dobri rezultati u ovoj i u prethodnoj sezoni ispunili su moja očekivanja i smatram ih veliki uspjehom. Za ovu Olimpijadu su pooštreni kriterijumi i Bosni i Hercegovini je pripalo jedno mjesto u muškom alpskom skijanju", kaže Lokmić.

Mladi skijaš naglasio je da već dvije godine trenira punim intenzitetom, kako bi stigao tu gdje je sada.

"Uložio sam puno truda i već dvije godine intenzivno treniram pod vođstvom trenera Nedžada Mirojevića i cijela reprezentacija BiH je postala mnogo konkurentnija na međunarodnom polju. Olimpijske igre su san svakog sportiste, pa tako i mene i vrlo sam sretan i ponosan što ću učestvovati na istim", naglašava naš sagovorinik.

Sa 21 godinom uspio je u onome o čemu sanjaju mnogi sportisti, a u svojoj karijeri ne uspiju - predstavljati svoju zemlju na tako velikom događaju kakve su Olimpijske igre. Ipak, ta činjenica stvara i dotatni pritisak.

"Činjenica da ću biti jedan od mlađih takmičara, ako ne i najmlađi, stvara jos veću želju za uspjehom. Na Olimpijadi ću učestvovati u trkama slaloma i veleslaloma. U obje discipline očekujem plasman među 30 najboljih na svijetu, što smatram dosta realnim i ostvarujucim ciljem", iznio je svoja očekivanja na takmičenju u Južnoj Koreji.

Kao i na svakim Olimpijskim igrama, konkurencija će biti veoma ozbiljna.

"Konkurencija je izuzetno jaka i naravno motivisana, tako da će to biti i meni dodatni motiv da u što boljem svjetlu predstavim Bosnu i Hercegovinu", zaključio je Lokmić.

ZOI u Pjongčangu počinju 7. i trajaće do 25. februara.

Ekspedicija BiH, u kojoj će osim četiri skijaša biti i 11 članova reprezentacije, na daleki put kreće 4. februara, kako bi se takmičari uspjeli aklimatizovati i adekvatno pripremiti za nastup.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC