• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković o "drugoligašima": I Vardi je došao iz...

Autor mondo.ba

....ČETVRTE LIGE!

 Borac-Igor Janković o kritikama Darka Maletića i Vladana Grujića Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u zimskom prelaznom roku napustilo više od deset igrača, dok je u klub došlo ukupno 11 fudbalera.

Bivši kapiten kluba Vladan Grujić smatra da "crveno-plavi" prelazni rok nisu odradili kako treba iz razloga što nemaju novca ili jak lobi kojim bi privukli dobre igrače.

"Borac nije doveo pojačanja kao Željo, Zrinjski ili Sarajavo, ali pozitivna stvar se može naći u tome što će mladi igrači dobiti šansu. Bez da bilo koga potcjenjujem, ali igrači iz druge lige ne mogu biti pojačanja za Borac. Ipak, nadam se da će oni eksplodirati, zbog kluba, a i njih samih", istakao je Vladan Grujić za "Nezavisne novine".

Odlaskom kapitena Borisa Raspudića i Asmira Avdukića, Grujić smatra da će svlačionica biti oslabljena, ali vjeruje da pobjedom protiv Radnika u Bijeljini ekipa Igora Jankovića ima veliku šansu da uđe u Ligu za prvaka.

"Klubovi uzimaju starije fudbalere, koji su produžena ruka trenera, zbog atmosfere i mira u svlačionici. Iz tog razloga mislim da je bilo mjesta za Raspudića i Avdukića, ali svako ima svoj put i ljudi u klubu znaju zašto su tako odlučili. Mislim da su ih se prelako odrekli. Ostao je Puzigaća, koji zna šta je Borac, i zbog toga mi je drago", zaključio je Vladan Grujić.

-Lester kupio Vardija iz četvrte lige-

Darko Maletić, koji je sa u četiri mandata u Borcu osvojio Premijer ligu BiH, smatra da se ne može za svakoga ko je došao u klub reći da je pojačanje.

Izvor: MN PRESS

"Pojačanje je neko ko ima zvučno ime i odmah donosi kvalitet, ostali epitet pojačanja moraju opravdati na terenu. Borac je doveo igrače iz drugih i trećih liga, a rastao se sa fudbalerima koji su imali ime i prezime, ali neću da ulazim u to zašto su otišli.. Momci koji su došli iz nižerazrednih takmičenja godinama ne igraju na ozbiljnom nivou", rekao je Darko Maletić i prokomentarisao odnos Borca prema starijim igračima koji su na neki način zadužili klub:

“Ovdje je već godinama situacija da se sa iskusnim igračima ne rastaje na korektan način. Ako ništa, treba poštovati njihove godine i sve što su pružili klubu.”

/Metalege protiv Borca "glumi" Radnik/

Šef sportskog sektora "crveno-plavih" Igor Janković nije želio da komentariše odlazak Raspudića i Avdukića, ali je istakao da su sva pojačanja apsolutno opravdala njegova očekivanja.

“Željezničar i Sarajevo imaju mnogo veći budžet od nas. Mi smo se kao klub opredijelili na afiramaciju mladih igrača kojima je Borac odskočna daska i na čijim transferima klub može da zaradi. Želim da podsjetim sve da je Lester kupio Džejmija Vardija iz četvrte lige i on je sada jedan od najboljih napadača u Premijer ligi i vrijedi barem 50 miliona evra”, rekao je Igor Janković.

PRELAZNI ROK

Otišli: Boris Raspudić, Asmir Avdukić, Mahir Karić, Goran Galešić, Miloš Kukić, Ivan Delić, Borislav Erić, Rio Suzuki, Uroš Mirković, Miloš Đorđević, Ilija Danilović.

Došli: Stefan Dujaković, Danijel Majkić, Armin Mahović, Mahir Karić, Miloš Žeravica, Petar Ilić, Marko Savatović. Uskoro bi ugovore trebalo da potpišu: Goran Vukliš, Dejan Zarić, Dejan Glišić i Neven Bunić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC