• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Krupe, Željo osvojio Kup BiH!

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar pobjednik je Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/18. Plavi su poslije trijumfa na "Grbavici" (2:0) i u revanšu deklasirali Krupu (0:4) i osvojili trofej ukupnim rezultatom 6:0!

Izabranici Admira Adžema su zasluženo stigli do petog pehara Kupa BiH u klupskoj istoriji, ali moglo je da bude i drugačije da su domaći igrači pogodili svoje šanse, kojih je bilo nekoliko pri rezultatu 0:0, ili da je sudija Irfan Peljto pokazao na bijelu tačku u spornoj situaciji u 22. minutu kad je u kaznenom prostoru oboren Slobodan Milanović.

Krupa je već u 11. minutu preko Zorana Šamare imala "zicer", a samo tri minuta kasnije i Lazar Marjanović, koji je istina pogodio mrežu Vedrana Kjosevskog, ali samo sa spoljne strane!

A kad je Željo poveo za 0:1 u 33. minutu pogotkom Voje Ubiparipa, bilo je jasno da će pehar Kupa BiH krasiti vitrine kluba sa "Grbavice".

Do odlaska na odmor u sudijskoj vremenu Dženan Zajmović je "štiklom" povisio prednost, da bi se u nastavku igra oslabljenog tima iz banjalučkog predgrađa potpuno raspala, što su iskoristili Goran Zakarić i Sinan Ramović i lijepim golovima donijeli ubjedljivu pobjedu - 0:4.

Mogao je tim Admira Adžema i da stigne do još ubjedljivijeg trijumfa da na golu domaćina nije bilo Nevresa Fejzića, koji je u nekoliko navrata spasio u drugom dijelu potpuno indisponiranu Krupu.

Treba istaći i da Starčević u ovom meču nije mogao da računa na standardne prvotimce Nusmira Fajića, Nikolu Dujakovića i Radoslava Aleksića zbog povreda i žutih kartona, što se ipak na kraju pokazalo kao nenadoknadiv gubitak.

Kad se sve sabere, ipak je Željo zaslužio da osvoji peti pehar poslije šest sezona bez ijednog trofeja.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Vukotić, Nikodijević (od 57. minuta Lukić / od 69. minuta Banović), Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Milanović, Marjanović i Šamara.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić (od 75. minuta Žerić), Zajmović (od 46. minuta Zec), Hajdarević, Osmanković i Ubiparip (od 67. minuta Zeba).

PUT DO FINALA:

šesnaestina finala: Metalege-BSI (Jajce) - Željezničar 0:1; Grude - Krupa 0:4,
osmina finala: Željezničar - Mladost (Doboj-Kakanj) 2:1; Borac (Banjaluka) - Krupa 0:2,
četvrtfinale: Široki Brijeg - Željezničar 0:1, 0:2; Rudar Prijedor - Krupa 0:3, 2:3,
polufinale: Željezničar - Sloboda (Tuzla) 0:0, 4:1; Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići) - Krupa 0:4, 0:2.

OSVAJAČI KUPA BIH:


2000/01 Željezničar (Sarajevo)
2001/02 Sarajevo
2002/03 Željezničar (Sarajevo)
2003/04 Modriča Maxima
2004/05 Sarajevo
2005/06 Orašje
2006/07 Široki Brijeg
2007/08 Zrinjski (Mostar)
2008/09 Slavija (Istočno Sarajevo)
2009/10 Borac (Banjaluka)
2010/11 Željezničar (Sarajevo)
2011/12 Željezničar (Sarajevo)
2012/13 Široki Brijeg
2013/14 Sarajevo
2014/15 Olimpik (Sarajevo)
2015/16 Radnik (Bijeljina)
2016/17 Široki Brijeg

20017/18 Željezničar 

TOK UTAKMICE

- kraj - 

83. minut - GOOOOL! Debakl Krupe, Sinan Ramović je povisio prednost Želje - 0:4.

78. minut - Željo lagano privodi meč kraju...

65. minut - Sudar glavama Jove Lukića i Adija Mehremića, a deblji kraj izvukao je fudbaler Krupe, kojem je pukla arkada i nije mogao da nastavi igru.

63. minut - GOOOOL! Goran Zakarić je sjajno pogodio mrežu Krupe za visokih 0:3.

...
Izvor: Dailymotion

60. minut - Sudija Irfan Peljto je pokazao crveni karton jednom od pomoćnika trenera Krupe zbog protesta nakon prekršaja Daniela Graovca nad Jovom Lukićem.

52. minutu - Nova šansa za Želju poslije solo akcije Harisa Hajdarevića, koji je lagano prevario Aleksandra Vukotića, ušao u kazneni prostor, ali je bio neprecizan sa nekih 10-ak metara.

49. minut - Prvu priliku u nastavku meča imala je Krupa, ali je Slobodan Milanović šutirao visoko iznad prečke. 

46. minut - Nastavljen je susret u Krupi na Vrbasu.

Krupa se u prvih 45 minuta prikazala kao bolji rival na terenu i mnogo opasniji, međutim, Željo je zahvaljujući Voji Ubiparipu i Dženanu Zajmoviću stigao do visokih 0:2 i sada je Krupi potrebno čudo odnosno pet golova u nastavku da se domogne trofeja.

- poluvrijeme - 

45. minut - GOOOL! Nevres Fejzić je ponovo morao da vadi loptu iz mreže! Dženan Zajmović je strijelac i to sjajnom "štiklom" nakon asistencije Gorana Zakarića - 0:2.

...
Izvor: Dailymotion

42. minut - Pogodak je presjekao domaćina, koji je do tada bio bolji na terenu, pa su izabranici Admira Adžema preuzeli konce igre. Jovan Blagojević je imao priliku da razriješi sve dileme oko pobjednika Kupa BiH, ali je loše reagovao iz izgledne situacije.

33. minut - GOOOOL! Željo je poveo golom Voje Ubiparipa! Sinan Ramović je odlično prošao po desnoj strani i pronašao napadača Želji, koji je bio brži od svog čuvara Igora Makitana i pogodio mrežu Nevresa Fejzića - 0:1.

...
Izvor: Dailymotion

27. minut - Vedran Kjosevski je spriječio vođstvo Krupe nakon odličnog udarca Nemanje Mirosavljevića sa distance.

22. minut - Sporna situacija u kaznenom prostoru Želje. Slobodan Milanović je oboren, a sudija Irfan Peljto mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja uz žestoke proteste igrača Krupe, koje je kapiten domaćih Aleksandar Vukotić jedva smirio i otjerao od sarajevskog arbitra. Peljto je zbog protesta pokazao i žuti karton Miloradu Balabanoviću.

...
Izvor: Dailymotion

16. minut - Prva prilika za goste iz Sarajeva. Sinan Ramović je glavom prevario golmana domaćina Nevresa Fejzića, međutim, nije bio precizan iskosa sa desne strane, doduše iz teške pozicije.

13. minut - Nova šansa za domaćina, ali je Lazar Marjanović pogodio samo spoljni dio mreže gola Vedrana Kjosevskog!

11. minut - Stopostotna šansa za Krupu! Zoran Šamara je sa desetak metara ispred golmana Želje šutirao iznad prečke!

6. minut - Zasad bez prilika na utakmici, mada je Lazar Marjanović, napadač Krupe u dva navrata prošao po desnoj strani, ali je oklijevao sa centaršutevima.

1. minut - Počeo je revanš finala Kupa BiH.

- Intonirana je himna BiH i dočekana aplauzima. "Incident" su napravile gostujuće pristalice pjevanjem pjesme "Jedna si jedina" a poznato je da himna BiH nema teksta.

- Na tribinima u Krupi na Vrbasu je i selektor "zmajeva" Robert Prosinečki i braća Modić.

NAJAVA

Krupa ili sarajevski Željezničar, biće osvajači Kupa BiH za sezonu 2017/18.

Bliži trofeju su sarajevski plavi s obzirom da su prvi meč na "Grbavici" riješili u svoju korist rezultatom 2:0.

KUP BIH: Željezničar bliži trofeju

Krupa vjeruje u osvajanje Kupa BiH!

Iako imaju dva gola "minusa", ekipa iz kanjona Tijesno vjeruje da može po prvi put u istoriji osvojiti Kup BiH i izboriti plasman u evropska takmičenja, a uvjerenje temelji na nedavnoj pobjedi protiv Želje u Premijer ligi BiH identičnim rezultatom.

Sarajlije su osvojile najmasovnije takmičenje 2001, 2003, 2011. i 2012. godine i ovo bi im bio peti pehar Kupa BiH u istoriji, dok je tim Slobodana Starčević zasad bez trofeja.

Sastavi

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Hajdarević, Osmanković i Ubiparip.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Milanović, Marjanović i Šamara.

Meč u banjalučkom predgrađu sudi Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara.



Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Bravo Zeljooo😁

BL boy.

Ne mogu seljaci u LE....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC