• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeva zastava vijori se i u Rusiji! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Grupa navijača iz Banjaluke krenula je u daleki put ka Kalinjingradu i Moskvi, kako bi bodrila reprezentativce Srbije na Mundijalu, ali i "širila slavu" banjalučkog kluba u Rusiji.

 Navijači FK Borac na Mundijalu u Rusiji FOTO Izvor: MONDO

I dok fudbaleri Srbije biju bitke za prolazak u drugu fazu Mundijala u Rusiji, vjetar u leđa daju im brojni navijači koji su doputovali u najveću zemlju svijeta, među kojima je i nekoliko Banjalučana.

Grupa navijača iz Banjaluke krenula je u daleki put ka Kalinjingradu i Moskvi, kako bi bodrila reprezentativce Srbije na Mundijalu, ali i "širila slavu" banjalučkog kluba u Rusiji. 

Tako se na utakmici protiv Švajcarske, koju je Srbija nesrećno izgubila 1:2 golom u samom finišu, na tribinama našla i zastava sa grbom FK Borac.


NE DAMO BORAC

Zanimljivo, na zastavi Borca je grb iz vremena bivše Jugoslavije, sa petokrakom, a ne ovaj aktuelni, sa srpskom trobojkom. 

"Borčev grb stari smo odradili iz više razloga. Kao prvo, teško je stanje u klubu. Naš klub je pred stečajem i izbačen je iz Premijer lige BiH. Ništa se ne poduzima. A i ove godine je 30 godina od najvećeg uspjeha našeg kluba - osvajanja Kupa Maršala Tita. Na ovaj način željeli smo da pošaljemo poruku koja je bila ispisana na transparentnu - NE DAMO BORAC", kaže nam jedan od navijača iz banjalučkog naselja Čaire koji nije želio da mu otkrivamo ime.

Kako nam je rekao, petnaestak Banjalučana zaputilo se prema Rusiji.

"Odmah poslije kvalifikacionog meča sa Austrijom u Beču odlučili smo da putujemo u Rusiju. Fudbal nam je svima život, a san da odemo na Svjetsko prvenstvo i bodrimo reprezentaciju Srbije i to nam se ostvarilo. Takođe, Borac je naš klub i uvijek ćemo biti s njim gdje god bude i koju god ligu bude igrao. Rusi su bili oduševljeni zastavom i slikali se sa nama. A mi smo, s druge strane, bili iznenađeni da znaju za Borac i Banjaluku", priča nam ovaj Borčevac iz Moskve.

Izvor: MONDO

Kako je naglasio, odlazak na Mundijal je nešto što se teško može opisati riječima.

"Mundijal je nešto neopisivo, to se mora doživjeti. Teško je sve opisati u par riječi. Ljudi su puni pozitivne energije, navijači iz cijelog svijeta se druže, zabavljaju, vesele… Rusi su nas dočekali kao pravu braću."

Posebna atmosfera vladala je u Kalinjingradu, gdje je Srbija igrala protiv Švajcarske.

"Atmosfera protiv Švajcarske bila je odlična. Stadion pun, oko 15.000 Rusa je navijalo sa nama i pjevali su pjesme na našem jeziku. U prvom poluvremenu sve je bilo kao iz snova, dok smo u nastavku vidjeli šta se dešava. Ipak, euforija ne prestaje. Ubijeđeni smo u pobjedu protiv Brazila i prolaz u osminu finala", optimisti su Banjalučani, koji će i u Moskvi u srijedu biti uz "orlove".

Izvor: MONDO

RUSI I RUSKINJE

Mnogi su očekivali da će tokom SP u Rusiji biti mnogo problema sa huliganima, ali za sada, nije bilo većih incidenata.

"Zanimljivo je da su ruski navijači pred početak Mundijala održali sastanak, na kojem je odlučeno da se navijači ne napadaju tokom Svjetskog prvenstva i toga se pridržavaju. Sve teče bez problema, iako smo se uvjerili u onu izreku 'piješ kao Rus' (smijeh). Ruskinje su prelijepe, druže se s nama, vesele su i sve je zaista na vrhunskom nivou", prepun je utisaka iz Rusije naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC