• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije Budućnost odbila BiH, već Gordić"

Autor mondo.me

Zašto Nemanja Gordić ne igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša optužio podgoričku Budućnost. Podgoričani odgovorili: "Pitajte Gordića!".

 Nemanja Gordić Budućnost Reprezentacija BiH Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević
Nemanja Gordić
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Novi selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša optužio je šampiona ABA lige, KK Budućnost VOLI da ne želi da dozvoli svom članu Nemanji Gordiću da nastupi za selekciju BiH u septembarskom kvalifikacionom "prozoru" za Svjetsko prvenstvo.

Repeša je istakao da je ponašanje podgoričkog kluba "nekorektno", jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu.

Tim povodom saopštenjem su se oglasili iz KK Budućnost, repliciravši Repeši da je odbijanje poziva Gordićeva lična, a ne klupska odluka.

"Prethodnih dana je putem medija selektor BiH Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezenaciji BIH u kvalifikacionim mečevima.

U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza".

U saopštenju Budućnosti se dodaje da Gordić ima višegodišnji ugovor sa podgoričkim klubom, da je svjestan svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni.

"Sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama. Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti", piše u saopštenju Budućnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC