• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google potvrdio drastično duže trajanje baterije s ovim

Autor mondo.rs

MobIT je već sve vas savetovao, ima već “ihaj“ vremena tome, da omogućite taman mod na telefonu. Sad stiže i potvrda Google kompanije da je to tačno.

Sve više telefona koristi AMOLED, OLED i varijacije tih ekrana, što znači da sve više korisnika ima mogućnost da uštedi potrošnju baterije na vrlo jednostavan način - uključivanjem tamnog moda u meniju telefona i prebacivanjem aplikacija u taman mod rada.

Pikseli rade manje, odnosno troše manje energije za osvetljavanje pri tamnom režimu rada i samim tim najveći potrošač na telefonu - ekran - troši manje energije iz baterije, što dovodi do njene duže autonomije. Ovo je za Android (ali isto važi i za iPhone) potvrdio najzad i Google, prezentacijom na “Android Dev Summit“ konferenciji, nakon sprovedenih detaljnih istraživanja na originalnom Pixel telefonu (star tri godine već).

Najmanje energije troši crna boja, koja kad je istinska crna (true black) uopšte i ne troši energiju baterije, pa crvena, zatim zelena i plava, a najviše energije troši bela boja.

Ako želite da aktivirate taman mod na svom telefonu, kroz ceo meni, pratite putanju, koju smo vam već odavno opisali (iako su neki sumnjali u naše reči - šta reći na to?!), a ne zaboravite da aktivirate i taman mod na svim aplikacijama, koje koristite, a koje ga podržavaju. Mi vam dajemo nekoliko, koje mi već koristimo na taj način: Messages, Outlook Mail, YouTube, Twitter, Google Maps, Here WeGo, a uskoro će isti režim biti dostupan i na aplikacijama Google Feed, Instagram, Messenger i mnogim drugim.

Dakle, aktivirajte “Dark Mode“ gde god možete i uživajte u dužem trajanju baterije!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS