• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube zloupotrijebio djecu: Kazna spremna

Autor mondo.rs

YouTube sajtu preti kazna i do 200 miliona dolara, jer Google nedovoljno štiti decu od štetnog sadržaja i prikupljanja podataka i preko ove video platforme.

 YouTube prikupljao podatke djece, YouTube kažnjen FTC, YouTube kazna zbog reklama djeci Izvor: MONDO portal / Marko Čavić
Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

YouTube će morati da plati nagodbu od 150 do 200 miliona dolara zbog optužbi da je kršio prava privatnosti dece, jer je njihove podatke prikupljao u svrhu boljeg ciljanja marketinških kampanja, izvestili su američki mediji, a prenosi agencija Tanjug.

Ako nagodbu u sporu, koji je povela američka Savezna trgovinska komisija (FTC USA) protiv vlasnika YouTube-a, kompanije Google, odobri ministarstvo pravosuđa, ona će biti najveća dosad u slučaju, koji se tiče privatnosti dece.

Pritužbu su protiv YouTube-a podnele grupe aktivista, koje se bave problemima privatnosti tvrdeći da je platforma za postavljanje video materijala prekršila zakone, kojima se štiti privatnost dece, prikupljajući podatke o svojim korisnicima mlađim od 13 godina, a da za to nije dobila dozvolu njihovih roditelja, prenose agencije.

Zvanična objava o nagodbi trebalo bi da usledi ovog meseca, a usledila bi kao kulminacija nastojanja američkih regulatora da dokažu da Google nedovoljno štiti decu od štetnog sadržaja i prikupljanja podataka preko platforme YouTube.

Grupe, koje su Google kompaniju prijavile, roditelji, mnogi mediji i korisnici smatraju da je, kako je navedeno, iznos nedopustivo mali s obzirom na veličinu i prihode te kompanije i da bi Google morao da snosi mnogo veće posledice i da bude kažnjen višestruko višom novčanom kaznom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan.

Zasto mi ne izbacuje crtane i neke emisije na srpskom. Sto mora biti engleski njemacki kineski. Kako da se podesi da bude sve na srpskom jeziku.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS