Ako volite jaja na oko, probajte da ih ispohujete. Jesu kalorična, ali su i mnogo ukusna.
Doručak je najbitniji obrok, a većina ljudi najčešće sprema jaja. Bilo da ih kuva, pravi omlet ili kajganu, jaja su puna proteina i pomoći će vam da dan započnete puni energije i da duže vrijeme ne osjećate glad. Nemojte da preskačete doručak čak i ako mislite da nemate vremena, odvojite samo par minuta da nešto prezalogajite. Mi vam predlažemo jaja na oko, ali kakva vjerovatno niste jeli do sada. Ispohujte ih nikad jednostavnije. Možda vam djeluje komplikovano jer jaja su pipava za pohovanje, ali pomoću ovog trika napravićete ih savršno u svega par minuta.
Sastojci:
4 jajeta
100 g prezle
Priprema:
U tanjir sipajte prezle i preko razbijte jaje. Posolite i pobiberite, pa preko pospite još prezli da ga lijepo prekrijete. Malo pogurajte krajeve bjelanaca ka unutra i laganim pokretom spustite u tiganj u kojem ste zagrijali ulje. Pržite po par minuta sa obje strane. Svako jaje zasebno stavljajte u prezle i pržite.