Ukoliko ste se umorili od teške hrane i crvenog mesa, imamo prijedlog kako da vaš današnji ručak bude zdrav i ukusan.
Sastojci:
- Tuna stek (400 grama)
- Miks salata (zelena, matovilac, radič, rukola) (300 grama)
- Mladi luk 50 grama
- Rotkvice 50 grama
- Limun 200 grama
- Maslinovo ulje
- Sjeme komorača i korijandera (suvi začini )
- Začini
Način pripreme:
Stek tune (širine 2-2,5 cm) oprati, posušiti. U avanu istucati biber, so, korijander i komorač i začiniti tunu sa obe strane. Pržiti tunu na plitkoj masnoći sa obe strane. Miks salata očistiti, oprati i posušiti, zatim iskidati na manje komadiće. Mladi luk i rotkvice isjeći na trakice i dodati u miks salata. Pomiješati sok od limuna i maslinovo ulje i napraviti dresing (po želji dodati malo usitnjenog ruzmarina) koji prelijemo preko salate. Servirati salatu, stek tune prepoloviti i nasloniti na salatu, preliti maslinovim uljem i dekorisati sa kriškom limuna.
Savjet: prije prženja tunu izvadimo iz frižidera 15 minuta ranije da poprimi temperaturu prostorije. Prilikom prženja stek tune okrenete kada stek do pola promjeni boju (to je znak kada stek treba okrenuti).
Još mnogo sjajnih recepata čeka vas na Facebook stranici ZaKuvaj.
Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!