Nama djeluje da nema ništa prostije od kajgane i da za to nije potreban nikakav trik, slavni kuvar izgleda ne misli tako.
Kajgana je mnogima omiljeni doručak, a Gordon Remzi ima nekoliko savjeta kako da vam svaki put bude savršena.
Njegova tajna je u tome da tiganj povremeno skida sa vatre. Evo Remzijevih uputstava:
- Razbijte jaja u posudu i dodajte malo putera, po ukusu.
- Stavite tiganj na dobro zagrijan šporet.
- Miješajte dok se kajgana prži.
- Skinite tiganj sa vatre na 30 sekundi, ali i dalje miješajte.
- Nakon deset sekundi vratite tiganj na šporet.
- Ponavljajte ovaj proces naizmjenično u naredna tri minuta.
Gordon Remzi tvrdi da ova tehnika sklanjanja tiganja sa vatre znači da vam kajgana sigurno neće zagorjeti.
I njegov rival i kolega Entoni Burdejn podijelio je svoj recept za kajganu: