• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remzijev trik za savršenu kajganu

Autor mondo.rs

Nama djeluje da nema ništa prostije od kajgane i da za to nije potreban nikakav trik, slavni kuvar izgleda ne misli tako.

Kajgana je mnogima omiljeni doručak, a Gordon Remzi ima nekoliko savjeta kako da vam svaki put bude savršena.

Njegova tajna je u tome da tiganj povremeno skida sa vatre.  Evo Remzijevih uputstava:

  1. Razbijte jaja u posudu i dodajte malo putera, po ukusu.
  2. Stavite tiganj na dobro zagrijan šporet.
  3. Miješajte dok se kajgana prži.
  4. Skinite tiganj sa vatre na 30 sekundi, ali i dalje miješajte.
  5. Nakon deset sekundi vratite tiganj na šporet.
  6. Ponavljajte ovaj proces naizmjenično u naredna tri minuta.

Gordon Remzi tvrdi da ova tehnika sklanjanja tiganja sa vatre znači da vam kajgana sigurno neće zagorjeti.

I njegov rival i kolega Entoni Burdejn podijelio je svoj recept za kajganu:

Čarobnica u kuhinji za pet minuta

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop