• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Punjeni ražnjići sa pireom od celera

Autor mondo.ba

Ako vam treba nešto drugačije, evo prijedloga za sjajan ručak.

 Punjeni ražnjići sa pireom od celera Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
-
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Donosimo vam recept našeg poznatog kuvara Predraga Tošića kao prijedlog za ručak.

Potrebno vam je:

- Svinjski kare kg 0,400

- Celer korjen kg 0,200

- Krompir kg 0,100

- Peršun list kg 0,020

- Maslac kg 0,050

- Maslinovo ulje lit 0,030

- Pršut kg 0,150

- Edamer sir kg 0,200

- Začini 

• Kare očistiti od opni, isjeći na male šnicle debljine od 1 cm i dobro rastucati

• Topivi sir isjeći na štapiće debljine 0,5 cm i dužine 4 cm

• Na svaku rastucanu šniclu staviti po jedan štapić sira, zatim šniclu umotati kao sarmu ( da krajevi budu zatvoreni, da sir ne iscuri )

• Tanke lespirice pršuta omotati oko svakog punjenog ražnjića

• Ražnjić pržimo na plitkoj masnoći na taj način da uvijek prvo stavljamo na tavu onaj dio šnicle na kojoj je sastav mesa – pršuta. Na taj način meso će se tu zapeći i neće se razdvojiti

• Krompir i celer ogulimo, isjeckamo na manje komade i kuvamo u začinjenoj vodi

• Kuhani celer i krompir izgnječimo, dodamo maslac i po potrebi još malo začinimo

• Uz pire serviramo punjene ražnjiće, 3-4 komada po osobi, dekorišemo po želji

Savjet : umjesto pršuta možemo koristiti i dimljenu slaninu. Meso ne treba soliti jer će so poprimiti od pršuta i slanine

Još recepata pogledajte u MONDO KUHINJI!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop