Ako vam treba nešto drugačije, evo prijedloga za sjajan ručak.
Donosimo vam recept našeg poznatog kuvara Predraga Tošića kao prijedlog za ručak.
Potrebno vam je:
- Svinjski kare kg 0,400
- Celer korjen kg 0,200
- Krompir kg 0,100
- Peršun list kg 0,020
- Maslac kg 0,050
- Maslinovo ulje lit 0,030
- Pršut kg 0,150
- Edamer sir kg 0,200
- Začini
• Kare očistiti od opni, isjeći na male šnicle debljine od 1 cm i dobro rastucati
• Topivi sir isjeći na štapiće debljine 0,5 cm i dužine 4 cm
• Na svaku rastucanu šniclu staviti po jedan štapić sira, zatim šniclu umotati kao sarmu ( da krajevi budu zatvoreni, da sir ne iscuri )
• Tanke lespirice pršuta omotati oko svakog punjenog ražnjića
• Ražnjić pržimo na plitkoj masnoći na taj način da uvijek prvo stavljamo na tavu onaj dio šnicle na kojoj je sastav mesa – pršuta. Na taj način meso će se tu zapeći i neće se razdvojiti
• Krompir i celer ogulimo, isjeckamo na manje komade i kuvamo u začinjenoj vodi
• Kuhani celer i krompir izgnječimo, dodamo maslac i po potrebi još malo začinimo
• Uz pire serviramo punjene ražnjiće, 3-4 komada po osobi, dekorišemo po želji
Savjet : umjesto pršuta možemo koristiti i dimljenu slaninu. Meso ne treba soliti jer će so poprimiti od pršuta i slanine
Još recepata pogledajte u MONDO KUHINJI!