• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super trik za savršen pomfrit

Autor mondo.rs

Evo kako da napravite savršeno hrskav pomfrit svaki put!

 Super trik za savršen pomfrit Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Ovo zahteva malo više vremena… Verovatno više nego što ste uglavnom spremni da potrošite na prženje krompira, ali - vikend je pred nama!

Za savršen pomfrit potrebni su vam, prema uputstvima na 9Honey Kitchen koje prenosi "Dejli mejl", krompir i biljno ulje, jasno. I so, ako jedete slano, naravno.

Ali za pravi odnos krckave korice spolja i mekoće iznutra moraćete malo da se potrudite. Krompirići se prže u dve faze, između kojih je potrebno vreme za hlađenje.

Krompir dobro operite, oljuštite, a zatim isecite na štapiće, pa ga isperite u vodi.

U dubljoj šerpi zagrejte vodu do ključanja, pa stavite krompir, a zatim smanjite vatru i sačekajte da se krompir malčice skuva (ne sasvim, ali toliko da omekša).

Onda ga stavite u frižider na jedno dva sata, da se dobro ohladi. Zatim ga izvadite, ugrejte dobro ulje, pržite ga pet minuta, a onda ga ponovo stavite u frižider na dva sata.

Zatim opet zagrejte ulje, pržite krompir još osam minuta dok ne dobije zlatnu koricu, zatim ubrusima upijte višak ulja, posolite ga i uživajte.

Trik za savršen pečeni krompir

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop