Evo šta da spremite kada vam ponestane ideja za ručak.
Ako volite piletinu i parmezan, ovo je pravi recept za vas!
Sastojci:
Dvoje pileće grudi (otkoštane, isečene na filete)
Četvrtina šolje brašna
Pola šolje rendanog parmezana
Dve kašičice mlevene paprike
Pola kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
Jedno jaje
Dve kašike mleka
Četvrtina šolje putera ili margarina (rastopljenog)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u međuvremenu pripremite i podmažite pleh.
U jednu posudu stavite brašno, parmezan, mlevenu papriku, so i biber. U drugoj posudi izlupajte jaje, pa dodajte mleko i mešajte.
Najpre filetiranu piletinu umočite u posudu sa mlekom i jajima, pa zatim uvaljajte u mešavinu sa brašnom i parmezanom.
Poređajte u pleh, a odozgo nalijte rastopljeni puter ili margarin.
Pecite oko sat i 15 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok sir ne dobije braonkastu boju, a piletina ne bude ravnomerno pečena.
Kako vi volite da spremate piletinu?