• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štanglice sa makom i susamom

Autor mondo.rs

Prave se brzo i lako, a svi ih vole.

Evo sjajne slane grickalice, koju obožavaju i deca i odrasli, a obožavaćete i vi!

Sastojci:

250 grama sitnog sira

250 grama margarina

Oko 400 grama brašna

Kašičica soli

Dve kašike mlevenog maka

Kašika susama

Jaje

Priprema:

Margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u posudu, dodajte sir i so, pa umutite. Postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo, pa ostavite da stoji oko 15 minuta.

Razvucite testo na debljinu na debljinu od oko pola centimetra, pa ga premažite umućenim jajetom i pospite makom i susamom.

Isecite razvučeno testo na štanglice, širine oko dva centimetra i dužine oko četiri-pet centimetara, ili po svojoj želji.

Poređajte ih u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Inače, umesto na štanglice, testo možete da sečete i na duže trake i da ih uvrćete, kako biste dobili štapiće poput onih na slici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop