Laki recept za tradicionalni italijanski desert!
Tiramisu je najpoznatiji italijanski desert, ali se mnogi početnici ustručavaju da ga prave, najpre jer misle da je komplikovano, a zatim i zbog teže dostupnih sastojaka.
Probajte ovaj recept, u kojem je maskarpone sir zamenjen mešavinom sastojaka koje sigurno imate kod kuće – rezultat će biti brz i sladak!
Sastojci:
250 mililitara slatke pavlake
125 grama kisele pavlake
40 grama prah šećera
Ekstrakt vanile
100 grama crne čokolade
Dve kašičice instant kafe
12 kupovnih piškota
Priprema:
U većoj činiji, umutite slatku pavlaku, a zatim umešajte kiselu, šećer i nekoliko kapi ekstrakta vanile.
U manjoj šerpi, istopite crnu čokoladu i dodajte joj instant kafu razmućenu u kašičici vode. Čokoladnu smesu dodajte smesi pavlake, i promešajte samo nekoliko puta, ne bi trebalo da se potpuno sjedine već da čokolada "prošara" svetliju smesu.
U većoj čaši ili zdelici za serviranje, izlomite dve piškote, preko obilno stavite krem, i ukrasite rendanom čokoladom po želji.
Koji je vaš omiljeni laki kolač? Recite nam u komentarima!