Laka piletina u sosu od senfa i meda.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Laka piletina u sosu od senfa i meda

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Priprema se jednostavno, ukus će vas oduševiti!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/mikafotostok

Kada tražite ukusan i jednostavan recept za brzu večeru ili ručak, preporučujemo vam da napravite ovu mirisnu piletinu!

Sastojci:

Dva pileća filea

Pola šolje meda

Pola šolje senfa

Kašika suvog bosiljka

Kašičica tucane paprike

Pola kašičice peršuna

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isjecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomiješajte med, senf i suve začine, i prelijte piletinu polovinom mješavine. Ubacite u rernu i pecite 30 minuta, zatim prelijte preostalom mješavinom i pecite dok lijepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač i povrće, ili drugi prilog po želji.

Ovaj recept možete pripremiti i sa drugim komadima piletine, kao što su bataci i karabataci, samo prilagodite vrijeme pečenja.

Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader