Ako vam je omlet dosadio, evo ideje za zdrav doručak.
Ovi mafini spremaju se za 10 minuta, peku se dvadesetak, tako da imate dovoljno vremena da se spremite za posao i doručkujete kao čovek.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Četvrtina šolje crnog luka, sitno iseckanog
Dve šolje spanaća, iseckanog
Čen belog luka, iseckan
Šest jaja
60 grama ćurećih prsa ili šunke, sitno iseckanih
Tri četvrtine šolje rendanog sira
Kašika mleka
Soli po ukusu
Bibera po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
U tiganju na maslinovom ulju propržite luk, i dodajte spanać pa dinstajte oko tri minuta. Dodajte beli luk, propržite još tridesetak sekundi i dodajte soli i bibera po ukusu, pa sklonite sa šporeta.
U činiju stavite jaja, mleko i sir, malo posolite, zatim mešajte žicom dok se ne sjedini. Dodajte spanać i slaninicu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Smesu razlijte u silikonski kalup za mafine, i pecite dvadesetak minuta ili dok mafini lepo ne porumene po ivicama.