Lako i ukusno, evo dobre ideje za ručak.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa njokama.
Sastojci:
40 grama putera
Kašika maslonovog ulja
Glavica crnog luka, sitno iseckanog
50 grama celera, sitno iseckanog
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Timijana po ukusu
500 mililitara neutralne pavlake za kuvanje
400 mililitara pileće supe (iz kocke)
Jedna veća šargarepa, očišćena i sitno iseckana
Šolja spanaća, sitno iseckanog
Oko 600 grama pilećeg belog mesa, iseckanog na kockice
450 grama njoka
So i biber po ukusu
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte puter i maslonovo ulje. Dinstajte crni luk, celer i beli luk, dok luk ne počne da poprima zlatnožutu boju, dodajte pileće belo meso i dinstajte dok ne bude gotovo.
Zatim polako dolivajte neutralnu pavlaku i pileću supu, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šargarepu, spanać, pileće meso, timijan, so i biber, njoke i kuvajte dok njoke ne budu gotove. Ako želite ređi sos, dodajte još pileće supe iz kocke.
Služite toplo.