• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusnija piletina sa krompirom

Autor mondo.rs

Piletina i krompir će uz ovaj recept postati još ukusniji.

Gotovo da nema osobe koja ne voli piletinu i krompir, a ako ih spremite na ovaj način, biće još ukusniji. 

Sastojci:

Četiri pileća bataka

So po ukusu

Biber po ukusu

Četiri čena bijelog luka

Pola kašičice kurkume

Pola kašičice mljevene paprike

Tri kašike sosa od paradajza

Iscijeđen sok iz jednog limuna plus kašika limunovog soka (odvojeno)

Četiri veća krompira, isječena na kocke

Kašika maslinovog ulja

Pola kašičice peršuna

150 grama grčkog jogurta

Kašičica meda

Malo mirođije, po ukusu

Jedan praziluk, isječen na kolutiće

Rendana kora jednog limuna

Priprema:

Najprije marinirajte pileće batake: stavite piletinu u veću posudu, dodajte so, biber, bijeli luk, kurkumu, mljevenu papriku, sos od paradajza i sok od cijelog limuna. Izmiješajte i okrećite piletinu kako bi sa svih strana bila uvaljana u sos. Prekrijte samoljepljivom folijom i ostavite u frižideru oko pola sata.

Zagrijte rernu na 220 stepeni.

Na polovinu pleha na koji ste stavili papir za pečenje poređajte krompir i prelijte maslinovim uljem, pa odozgo stavite malo soli, bibera i peršuna, a zatim rukama izmiješajte krompir da bi bio jednako začinjen sa svih strana. Na drugu polovinu pleha poređajte mariniranu piletinu.

Pecite u rerni oko pola sata.

U međuvremenu, pripremite sos. U manju posudu pomiješajte grčki jogurt, so, biber, peršun, med, mirođiju i kašiku limunovog soka. Dobro izmiješajte, pa odložite sa strane.

Izvadite pleh iz rerne, okrenite krompir, odozgo poređajte praziluk i narendanu koru limuna. Vratite u rernu i pecite još oko 20 minuta ili dok piletina ne dobije zlatno-braon koricu, a krompir ne bude mekan i blago hrskav.

Poslužite jelo tako što ćete na tanjir staviti krompir, pa odozgo piletinu i prelijte sosom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop