• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni đuveč od tikvica

Autor mondo.rs

Ideja za ukusan ručak u vreme posta.

Ako postite, evo ideje za ukusan ručak koji se brzo sprema.

Sastojci:

Kilogram tikvica

Četiri krupnija paradajza

Tri vezice mladog crnog luka

Dva čena belog luka

Peršun i mirođija

Četiri kašike brašna

Dve šoljice ulja

Soli po ukusu

Priprema:

Luk sitno iseckajte (i perca) i izdinstajte na šoljici ulja. Dva paradajza oljuštite i isecite na kockice, peršunov list iseckajte, pa prodinstajte i to, a zatim sve sipajte u vatrostalnu posudu.

Tikvice očistite, isecite na kolutove, posolite i uvaljajte u brašno, pa ih poređajte preko dinstanog paradajza.

Na ostatku ulja propržite sitno iseckan beli luk, dodajte dve kašike brašna i propržite još malo. Zatim dolijte šolju vode, malo soli, preostali paradajz, oljušten i iseckan na kockice, i prokuvajte sve zajedno, da se malo zgusne. Prelijte preko tikvica, i pecite u rerni na slabijoj temperaturi. Pred kraj pečenja, pospite mirođijom i ostatkom seckanog peršuna.

Ako imate neki dobar postan recept, pišite nam u komentarima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop