Piletina sa limunom i lukom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Piletina sa limunom i lukom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Spremite piletinu na malo drugačiji način...

Izvor: Guliver/Getty Images/ALLEKO

Evo kako da na jednostavan i lak način "osvežite" ukus piletine.

Sastojci:

Dvoje pileće grudi (otkoštati i iseći na filete)

Pola kašičice soli

Četvrtina kašičice bibera

Malo mlevene paprike

Malo belog luka u prahu

Malo crnog luka u prahu

Četvrtina kašičice majčine dušice

Četvrtina kašičice peršuna

30 grama putera

Kašika maslinovog ulja

Tri kašike limunovog soka

Dva čena belog luka

Priprema:

U manju posudu pomešajte so, biber, mlevenu papriku, crni i beli luk u prahu, majčinu dušicu i peršun. Ovom mešavinom namažite piletinu sa obe strane.

Puter i maslinovo ulje zagrejte u tiganju, pa pecite piletinu dok ne postane zlatno-braon, oko pet-šest minuta sa svake strane.

Odozgo prelijte limunovim sokom i dodajte sveži beli luk, pa ostavite da se krčka još oko pet minuta i okrećite da bi meso jednako upilo sos sa svih strana.

Imate li i vi neki dobar recept za piletinu? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader