Ako volite da pravite domaći hleb, probajte ovaj recept, oduševiće vas.
Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Evo šta vam je potrebno da napravite jedan takav.
Sastojci:
Šolja i po belog brašna
Šolja i po integralnog brašna
Četiri i po kašičice praška za pecivo
Kašičica i po soli
1/3 kašičice smeđeg šećera
350 mililitara piva
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi pomešajte belo i integralno brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte pivo i mešajte dok se sastojci sjedine, a onda ga zamesite rukama.
Prebacite testo u pleh i pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica ne "izađe" čista.
Imate li vi neki dobar recept za hleb? Pišite nam u komentarima!