Potrebna vam je samo jedna posuda, a peče se manje od 20 minuta.
Kada nemate vremena ili živaca da spremate neki komplikovaniji desert, napravite ovaj brzi kolač sjajnog ukusa.
Sastojci:
300 grama brašna
215 grama šećera
30 grama kakaa
Kašičica i po praška za pecivo
80 mililitara maslinovog ulja
Kašičica belog sirćeta
200 grama tamne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
U posudi pomešajte brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. U centru napravite udubljenje, pa dodajte ulje, sirće i 330 mililitara vode. Polako mešajte da se svi sastojci sjedine.
Nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 17 minuta ili dok čačkalica "ne izađe" čista kada bocnete kolač.
Ostavite da se malo prohladi, zatim rastopite čokoladu na pari i prelijte odozgo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!