Piletina se peče u rerni, i iako zvuči kao "kalorijska bomba", u stvari je u pitanju savršen, lagan i ukusan obrok.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pohovanu piletinu iz rerne.
Sastojci:
Četvrtina šolje prezli
40 grama rendanog parmezana
Oko 450 grama pilećeg belog mesa, bez kosti, isečenog na šnicle
Oko 450 grama čeri paradajza
70 grama mocarele
150 grama rukole
Kašika vinskog sirćeta
Kašika maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
U plićoj činiji pomešajte prezle i rendani parmezan. Paradajz operite i isecite na polovine.
Piletinu poređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, posolite je po ukusu, a zatim pospite prezlama i parmezanom i utapkajte.
Oko piletine poređajte paradajz, poprskajte mrvicom ulja, i stavite u rernu. Pecite dok piletina ne porumeni.
Pred sam kraj pečenja, pospite izrendanom mocarelom, i ostavite u rerni još oko pet minuta, da se sir istopi.
Kad je meso pečeno, izvadite paradajz iz pleha, pomešajte sa rukolom i začinite kašikom sirćeta i kašikom maslinovog ulja, posolite po ukusu i služite uz pohovanu piletinu.