• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovana piletina s parmezanom

Autor mondo.rs

Piletina se peče u rerni, i iako zvuči kao "kalorijska bomba", u stvari je u pitanju savršen, lagan i ukusan obrok.

 Pohovana piletina s parmezanom Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES, MIKAFOTOSTOK/ISTOCKPHOTO
Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES, MIKAFOTOSTOK/ISTOCKPHOTO

  Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pohovanu piletinu iz rerne.

Sastojci:

Četvrtina šolje prezli

40 grama rendanog parmezana

Oko 450 grama pilećeg belog mesa, bez kosti, isečenog na šnicle

Oko 450 grama čeri paradajza

70 grama mocarele

150 grama rukole

Kašika vinskog sirćeta

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.

U plićoj činiji pomešajte prezle i rendani parmezan. Paradajz operite i isecite na polovine.

Piletinu poređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, posolite je po ukusu, a zatim pospite prezlama i parmezanom i utapkajte.

Oko piletine poređajte paradajz, poprskajte mrvicom ulja, i stavite u rernu. Pecite dok piletina ne porumeni.

Pred sam kraj pečenja, pospite izrendanom mocarelom, i ostavite u rerni još oko pet minuta, da se sir istopi.

Kad je meso pečeno, izvadite paradajz iz pleha, pomešajte sa rukolom i začinite kašikom sirćeta i kašikom maslinovog ulja, posolite po ukusu i služite uz pohovanu piletinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop