Toplo, aromatično i na stolu za sat vremena!
Ako vam se jede domaće, ukusno jelo koje je jednostavno za pripremu, predlažemo vam ovu italijansku musaku. Kada zapečete patlidžan i napravite jednostavan sos, sve što je potrebno da uradite je da je zapečete u rerni.
Sastojci:
Šest srednjih patlidžana
200 grama feta sira
Dva veća paradajza
Jedna konzerva seckanog paradajza
Tri čena belog luka
So
Biber
Parmezan
Maslinovo ulje
Suvi origano
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Patlidžan isecite na kolutove debele do centimetar, poređajte na pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite 30 minuta.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, propržite beli luk, paradajz isečen na kockice i paradajz iz konzerve. Začinite origanom, solju i biberom.
Na dno pleha stavite malo paradajz sosa, zatim sloj pečenog patlidžana, sloj fete, pa sosa. Nastavite da ređate dok ne potrošite sastojke, na vrh stavite ostatak sosa. Narendajte parmezan na vrh jela i pecite dok lepo ne porumeni, oko 30 minuta.
Kako vi pripremate musaku od patlidžana? Recite nam u komentarima!