Laka musaka sa patlidzanom i sirom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Laka musaka sa patlidžanom i sirom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Toplo, aromatično i na stolu za sat vremena!

musaka, patlidžan Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/MARINABAKUSH

  Ako vam se jede domaće, ukusno jelo koje je jednostavno za pripremu, predlažemo vam ovu italijansku musaku. Kada zapečete patlidžan i napravite jednostavan sos, sve što je potrebno da uradite je da je zapečete u rerni.

Sastojci:

Šest srednjih patlidžana

200 grama feta sira

Dva veća paradajza

Jedna konzerva seckanog paradajza

Tri čena belog luka

So

Biber

Parmezan

Maslinovo ulje

Suvi origano

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Patlidžan isecite na kolutove debele do centimetar, poređajte na pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite 30 minuta.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, propržite beli luk, paradajz isečen na kockice i paradajz iz konzerve. Začinite origanom, solju i biberom.

Na dno pleha stavite malo paradajz sosa, zatim sloj pečenog patlidžana, sloj fete, pa sosa. Nastavite da ređate dok ne potrošite sastojke, na vrh stavite ostatak sosa. Narendajte parmezan na vrh jela i pecite dok lepo ne porumeni, oko 30 minuta.

Kako vi pripremate musaku od patlidžana? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader