Biskviti sa medom recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Biskviti sa medom koji se tope u ustima

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Sjajan recept za sve one koji vole domaće keksiće!

biskvit, kolači Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/MSHELDRAKE

  Spremaju se lako i ne zahtevaju baš mnogo vremena.

Sastojci:

260 grama brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

75 grama putera (ohlađen i iseckan na listiće)

240 mililitara neobranog mleka

Tri kašike meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte puter iseckan na listiće i izmešajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta.

U odvojenoj posudi pomešajte mleko i med dok se dobro ne sjedine, pa to sipajte u posudu sa suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i kratko ga mesite, zatim ga razvucite u četvorougao, pa odozgo pospite malo brašna. Presavijte testo na trećine, pa ga opet razvucite u četvorougao. Ponovo savijte testo na trećine i još jednom razvucite.

Zatim modlama ili manjom čašom vadite biskvite i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Ostavite kratko da se prohlade i poslužite ih tople.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader