• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukus ljeta na tanjiru: Tropska salata sa piletinom

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Brzi ručak koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Ako tražite brz recept za lagani ručak tokom toplih dana, predlažemo vam ovu salatu. Pripremićete je za manje od deset minuta, a oduševiće vas - ima malo sastojaka, ali predstavlja pravu eksploziju ukusa!

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama rukole

Jedan ananas

Maslinovo ulje

Dvije kašike soja sosa

So, biber

Limun

Priprema:

Piletinu izlupajte, i dobro propržite sa obe strane po tri-četiri minuta na maslinovom ulju. Pred kraj prženja dodajte soja sos kako bi dobila lijepu boju i aromu.

Ananas očistite i isjecite na kocke. Ako želite toplu salatu, kockice propržite još minut-dva u tiganju u kojem ste pržili piletinu, tek da se malo ugriju i pokupe ukuse iz tiganja. Ako ćete salatu servirati hladnu, ne morate zagrijavati ananas.

Rukolu pomiješajte sa maslinovim uljem, limunom, solju i biberom, kao i kockicama ananasa. Na vrh stavite isječenu piletinu i poslužite odmah.

 Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA