Ukus ljeta na tanjiru Tropska salata sa piletinom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzo i ukusno!

Ukus ljeta na tanjiru: Tropska salata sa piletinom

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Brzi ručak koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/vkuslandia

Ako tražite brz recept za lagani ručak tokom toplih dana, predlažemo vam ovu salatu. Pripremićete je za manje od deset minuta, a oduševiće vas - ima malo sastojaka, ali predstavlja pravu eksploziju ukusa!

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama rukole

Jedan ananas

Maslinovo ulje

Dvije kašike soja sosa

So, biber

Limun

Priprema:

Piletinu izlupajte, i dobro propržite sa obe strane po tri-četiri minuta na maslinovom ulju. Pred kraj prženja dodajte soja sos kako bi dobila lijepu boju i aromu.

Ananas očistite i isjecite na kocke. Ako želite toplu salatu, kockice propržite još minut-dva u tiganju u kojem ste pržili piletinu, tek da se malo ugriju i pokupe ukuse iz tiganja. Ako ćete salatu servirati hladnu, ne morate zagrijavati ananas.

Rukolu pomiješajte sa maslinovim uljem, limunom, solju i biberom, kao i kockicama ananasa. Na vrh stavite isječenu piletinu i poslužite odmah.

 Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader