• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobrici Eriću "Avramov štap"

Udruženje podružnice pisaca RS za Hercegovinu dodijelilo je nagradu "Avramov štap" pjesniku Dobrici Eriću za knjigu poezije "Razapeta zemlja".

 Dobrici Eriću "Avramov štap" Izvor: MONDO

Nagrada je pjesniku uručena u Trebinju na književnoj večeri u Eparhijskom domu koju su organizovali Udruženje književnika RS - podružnica pisaca za Hercegoviu, Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i crkvena opština Trebinje.

"Ovo je neobična nagrada koju sam dobio u neobično doba života - ima svoju poruku koja je duhovna i koja govorio o onome o čemu se ćuti u srpskom narodu sa obje strane velikih naših rijeka", istakao je Erić.

On je rekao da mu je ova nagrada potvrda da nije uzalud radio i govorio ono što narod misli i dodao da je odlučio "da progovori onako kako misli bez obzira na posljedice".

"Nemamo razloga da se stidimo, a i ako imamo razloga za neki mali stid, on je mnogo manji od grehova drugih koji su prema nama učinjeni, pa treba da budemo ponosni na ono što je dobro, lijepo, veliko i Božije u našem duhu, rodu i vjeri, inače, nećemo moći da opstanemo. Ne mogu ispraviti neke istorijske nepravde, ali mogu reći istorijsku istinu", poručio je Erić.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop