• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola vijeka od Andrićevog Nobela

U Višegradu je počelo obilježavanje 50 godina od kada je Ivi Andriću dodijeljena Nobelova nagrada za književnost. Kusturica najavljuje film "Na Drini ćuprija".

 Pola vijeka od Andrićevog Nobela Izvor: MONDO

Ministri Srbije, RS i BiH pozvali su institucije i umjetnike da se pridruže obilježavanju ovog jubileja u Višegradu, Banjaluci, Sarajevu, Beogradu, Lajpcigu, Berlinu… Tek predstoji naredni jubilej, a to je 120 godina od rođenja velikog pisca, 2012. godine.

Na konferenciji u Višegradu učestvovali su zvaničnici, ali i reditelj Emir Kusturica, koji je najavio izgradnju Kamengrada, koji će poslužiti kao scenografija za njegov film "Na Drini ćuprija".



Režiser nije precizirao kada bi moglo da počne snimanje jer je za njegovu realizaciju, kako je rekao, potrebno mnogo novca i država koja vjeruje da je kultura sastavni dio njenog opstanka.

Književni jubilej - 50 godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću (1892-1975) - biće obilježen nizom manifestacija tokom 2011. godine, a Višegrad u kome je Ivo Andrić proveo djetinjstvo i u kome se nalazi čuveni most Mehmed-paše Sokolovića, biće centralno mjesto proslave jubileja.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop