• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holms, Šerlok Holms

Ove godine čitaćemo o novim tajnim operacijama agenta 007.

 Holms, Šerlok Holms Izvor: MONDO

Novi roman o avanaturama najpoznatijeg špijuna Džejmsa Bonda, iz pera američkog pisca Džefrija Divera, nosi naslov "Carte Blanche".

Naslov i naslovna strana knjige predstavljeni su u Dubaiju, gdje se odvija veći dio misije tajnog agenta 007, prenosi BBC.

Diver (60) je izjavio da roman - koji će u Velikoj Britaniji biti objavljen 26. maja, postavlja neizbježno pitanje granica prihvatljivosti kada je riječ o bezbjednosti.

Pisac, po čijem je bestseleru "Sakupljač kostiju" 1999. snimljen film sa Denzelom Vašingtonom u glavnoj ulozi, kazao je da "postoje granice koje čak ni Džejms Bond ne bi smio da prekorači".

Radnja novog romana o Bondu smještena je dijelom u Dubaiju, gdje se slavni špijun sreće sa starim prijateljem i traga za opasnim zlikovcem, kazao je novinarima Diver, navodeći da ga je u ovom gradu privukao "egzotični spoj" pustinje i modernih nebodera.

U knjizi, Džejms Bond ponovo vozi "bentli", omiljeni automobil Ijana Fleminga.

Ovo nije prvi put da upravitelji zaostavštinom pokojnog pisca Ijana Fleminga, "oca" Džejmsa Bonda, angažuju jednog pisca da napiše novi roman o tom junaku.

Prije Divera to su učinili Sebastijan Folks ("Devil May Care") i Džon Gardner koji je napisao 16 romana o tajnom agentu 007, među kojima su "Dozvola za ubistvo" i "Zlatno Oko".

Upravitelji zaostavštine drugog slavnog britanskog pisca Konana Dojla, tvroca najslavnijeg fiktivnog detektiva Šerloka Holmsa, zatražili su od Entonija Horovica, scenariste TV serije "Fojlov rat", da napiše novi roman o čuvenom detektivu.

To će biti prvi roman o Šerloku Holmsu koji je napisan od smrti Konana Dojla.

Zasad nisu poznati ni naslov, ni zaplet romana koji će u britanske knjižare stići u septembru.
"U Šerloka Holmsa sam se zaljubio kada mi je bilo 16 godina", kazao je Horovic koji je pisao i scenario za TV seriju "Ubistva u Midsomeru" i radio na adaptaciji romana o Herkilu Poarou Agate Kristi za televiziju.

"Moja je namjera da napišem prvoklasni zaplet koji će se dopasti modernim čitaocima, a ujedno će ostati vijeran duhu originala", izjavio je Horovic.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop