• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena izložba o Kusti i TNSO u Beogradu

The No Smoking Orchestra, ili deset godina gospodara globalnog urnebesa.

 Otvorena izložba o Kusti i TNSO u Beogradu Izvor: MONDO

U beogradskoj Galeriji O3ONE otvorena je izložba fotografija i predstavljena foto monografija Dragana Teodorovića Zeke "Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra", povodom desetogodišnjice rada i postojanja benda.

Na izložbi je predstavljen rad benda kroz objektiv aparata čovjeka koji je od samog početka davao tehničku podršku dobrim vibracijama i oštrim pikselima, pretočivši predanost i istinsku posvećenost u recimo ovu izložbu a što je još značajnije u knjigu kakvih baš malo ima na ovim prostorima.

Izložbu su otvorili, a ko drugi nego, dr Nele Karajlić i Petar Peca Popović. Nele je kroz duhovitu priču punu šege ispričao priču sa mnogo zaista zanimljivih ali i bitnih detalja o saradnji sa Zekom. Između ostalog, otkrio je da je Zeki profesor bio niko drugi do gitarista benda Emir Kusturica, jer su poslije svake svirke njih dvojica ostajali do kasno u noć pregledajući i pričajući o fotografijama, iz čega je Zeka iz prve ruke od odličnog i veoma kompetentnog profesora mogao zaista puno da nauči.



Popović je iznio kratki uvod u istoriju rokenrola, i priču o značaju i veličini bendova Zabranjeno Pušenje i No Smoking Orchestra, ali i o foto monografijama koje se bave ovim fenomenom.

"Sve to je majstorski zabilježio vlasnik radoznalog fotoaparata i odani čovjek koji sa Karajlićem i Kusturicom radi još od davnih dana početaka 1985. godine. Kroz to vrijeme on je prešao put od simpatizera do pouzdanog svjedoka čiji aparat zna da bude gdje jedino treba biti. Gdje trenutak čuda postaje vrijednost epohe", zaključio je on.

Kao fan Zabranjenog Pušenja, ali i poštovalac TNSO, uživao sam u ovoj večeri sa starim, iskusnim rokerima ali i predstavnicima svježe mlađe generacije. Zekine fotografije odlično ilustruju koncerte, žestok zvuk, fantastične ali ne i fanatične tekstove, atmosferu punu piva i djevojaka... Toplo preporučujem izložbu otvorenu do 26. februara, makar i po mećavi, jer kao što kažu stihovi:

"Ako snijeg bude ikada padao kao one noći po nama, ti mu nemoj kriti lice već ga hvataj usnama, a ako tvoje usne vrele, do mene doći budu htjele, ti znaš da ja znam da ti znaš da ne mogu sam"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop