• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sonja Vojvodić i Marija Šestić - čarobni spoj violine i klavira

Prvi solistički koncert violinistkinje Sonje Vojvodić, uz klavirsku pratnju Marije Šestić, održan je u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

 Sonja Vojvodić i Marija Šestić - čarobni spoj violine i klavira Izvor: MONDO

Mlada studentkinja treće godine Akademije umjetnosti u Banjaluci, iza koje je već niz nastupa i veliki broj nagrada, i ovaj put je dokazala da uspješno "plovi" numerama najvećih klasičnih kompozitora.
Na programu su se našle "Proljećna sonata za violinu i klavir" Ludviga van Betovena, "Havaneza" Kamila Sen Sansa, "Argentinske igre" Alberta Hinastere i "Rumunske igre" Bele Bartoka.

"Već sam imala nastupe kao solista sa združenim simfonijskim orkestrima triju Akademija umjetnosti, ali ovo je prvi put da baš imam solistički koncert. Moram priznati da sam uživala svirajući sa tolikim orkestrom ", rekla je Sonja Vojvodić za Glas.

Solo koncert joj je, kako je kazala, ulio dozu treme, ali one pozitivne.

"Mislim da svi imaju tremu pred nastup i to je normalno. Uvijek se nadam da me neće savladati ona negativna trema, pa da zablokiram. Sva sreća, to se nije do sada desilo ", kaže Vojvodićeva.

Prema njenim riječima, sa Marijom Šestić aktivno svira otkako je upisala Akademiju, a poznaju se i privatno, jer je Sonja učila violinu kod Marijinog oca Dušana Šestića, tako da je saradnja na jednom višem nivou.

Violinistkinja Sonja Vojvodić i pijanistkinja Marija Šestić, poslije Banjaluke, 21. marta imaju koncert u Galeriji SANU u Beogradu, a u planu im je i koncert u Sarajevu. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop