• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belmondu Zlatna palma za životno djelo

Legendarni glumac Žan Pol Belmondo dobitnik je Zlatne palme za životno djelo koja će mu biti uručena na Kanskom festivalu.

 Belmondu Zlatna palma za životno djelo Izvor: MONDO

Legenda francuskog filma Žan Pol Belmondo, koji već deceniju ne dolazi na Kanski festival, čvrsto je riješen da se ove godine pojavi na čuvenoj filmskoj smotri koja će se održati od 11. do 22. maja.

Nakon nekoliko poziva, "Čovek iz Rija" je konačno pristao da dođe na Kroazetu 17. maja kako bi primio počasnu Zlatnu palmu, otkriva danas dnevnik Parizijen.

Dugogodišnje odsustvo slavnog glumca sa festivala posljedica je moždanog udara koji je doživio 2001. dok je bio na odmoru na Korzici. Ipak, uprkos svom velikom uspjehu, Belmondo ni ranije nije često dolazio na Kanski festival.

"U Kanu sam bio svega dva puta. Za 'Moderato Cantabile' Pitera Bruka sa Žanom Moro 1960. kada sam izviždan i za 'Aferu Staviski' Alena Renea 1974. kada sam opet izviždan!", objasnio je jednom prilikom Belmondo, kada se zakleo da ga više tamo neće vidjeti.

Prije 10 godina, "Bebel" je ipak došao na festival nakon 24 godine bojkota, ali ne zbog sebe već da bi odao počast reditelju Žeraru Uriju s kojim je snimio "As asova", jedan od svojih najvećih uspjeha.

Ove godine Kan će biti na nogama u njegovu čast što će ga, po izjavama njegovih bliskih prijatelja, "jako usrećiti".

"Srećni smo što je prihvatio da prisustvuje gala večeri u čast njegovog talenta i karijere", ističe se u saopštenju organizatora festivala.

"Svojom širokom paletom uloga, ličnom harizmom, preciznošću glume, humorom i nonšalancijom postao je, zajedno sa Žanom Gabenom i Mišelom Simonom, jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena", navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop