• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nagrade Narodnom pozorištu RS

Narodno pozorište Republike Srpske osvojilo je tri nagrade Časopisa za dramu, teatar i odgoj "TmačaART" iz Mostara, nakon ankete među pozorišnim umjetnicima i stvaraocima u toj oblasti.

 Tri nagrade Narodnom pozorištu RS Izvor: MONDO

Predstava "Radnička hronika" Petra Mihajlovića, u režiji Ane Đorđević, proglašena je za najbolju predstavu u 2010. godini u BiH, za šta je dodijeljena nagrada ''Ključ tmače''. Ovu nagradu banjalučko pozorište ravnopravno je podijelilo sa predstavom Mostarskog teatra mladih "Kako sam naučila da vozim" Paule Vogel, u režiji Selme Spahić.

Predstava Narodnog pozorišta i Udruženja dramskih umjetnika RS "Kamenje u njegovim džepovima" Meri Džouns, u režiji Miloša Paunovića, proglašena je za najbolju akademsku predstavu u BiH nastalu kao dio nastavnog procesa u 2010. godini.

Glumica Narodnog pozorišta RS Snježana Štikić dobila je nagradu "Tmačin prsten" za najbolju žensku ulogu u predstavama pozorišta u BiH u 2010. godini za ulogu djevojke u predstavi "Ženidba i udadba", koju je režirala Đurđa Tešić.

Ovu nagradu Štikićeva je podijelila ravnopravno sa glumicom Mostarskog teatra mladih Almom Terzić, koja je nagrađena za ulogu Mrve u predstavi ''Kako sam naučila da vozim".

Glumac mostarskog pozorišta Ermin Bravo za ulogu Pecka u predstavi ''Kako sam naučila da vozim" dobio je nagradu "Tmačin prsten" za najbolju mušku ulogu u predstavama u produkciji u BiH u 2010. godini.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop